Яник Синер се класира за финала на Откритото първенство на

...
Яник Синер се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Синер изхвърли Джокович от Аустрелиън Оупън, стигна първи финал в Шлема

Яник Синер се класира за финала на Откритото състезание на Австралия, откакто победи Новак Джокович с 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 в първия полуфинал от мъжката скица на шампионата. Синер доближи първи край в шампионатите от Големия шлем, а там негов противник ще бъде Даниил Медведев (Русия) или Александър Зверев (Германия).


22-годишният Синер бе по-добър през целия дуел на " Род Лейвър Арина " през днешния ден, като не даде нито една опция за пробив на своя противник. Италианецът имаше опция да запише чист триумф над десеткратния първенец, само че пропусна мачбол в тайбрека на третия сет, след което обаче наложи волята си в четвъртата част, с цел да запише трети триумф против Джокович в границите на малко повече от два месеца.

Джокович бе спечелил всички си 10 полуфинала на Аустрелиън Оупън досега и нямаше загуба в Мелбърн от 2195 дни, само че през днешния ден нямаше отговор за нападателната и прецизна игра на Синер. Италианецът бе извънредно стабилен на личен сервис и загуби единствено 11 точки на първото си подаване, като взе и 63 % на втория си сервис. Синер приключи дуела с 31 печеливши удара против 28 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Джокович бе 32/54. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР