Яник Синер продължава убедително към финалните четири в Маями Оупън.

...
Яник Синер продължава убедително към финалните четири в Маями Оупън.
Коментари Харесай

Непоколебим: Синер съкруши сензацията на турнира и е първият 1/2-финалист в Маями

Яник Синер продължава безапелационно към финалните четири в Маями Оупън. Това е втора поредна година, в която той се класира за този стадий на конкуренцията, като през днешния ден той пречупи една от огромните изненади на шампионата, Томаш Махач, с 6:4, 6:2. Така на полуфиналите ще можем да станем очевидци на следващия епизод от сагата " Синер-Медведев ", стига руснакът да надвие Николас Джари.

Първите няколко минути бяха нервни за съперниците, защото и двамата позволиха пробив още в първите два гейма. В идващите подавания обаче те ни предложиха същинска игра на нерви. Играта на италианеца стана доста по-агресивна, като пред него се отвори опцията да пробие още при 3:2, но чехът сподели здрава душeвност и удържа на офанзивата. Атаката на любимеца в дуела продължи и в идващите геймове, като при 4:3 пробивът стана факт. Този миг се оказа значим за развиването на срещата, тъй като по-късно геният от Южен Тирол пое напълно контрола. Така първият сет бе извоюван от международния номер 3 с резултат 6:4.

Ефективната игра на Синер, само че и инатът на Махач се придвижиха и във втората половина на дуела. Макар и при започване на сета международният номер 60 да бе конкурентен на представителя на топ 3, първенецът от Аустрелиън Оупън осъществя два следващи пробива и без да остави късмет на съперника си, завоюва и тази част с 6:2 за място измежду най-хубавите 4.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР