Яник Синер определено няма да съумее да преглътне лесно загубата

...
Яник Синер определено няма да съумее да преглътне лесно загубата
Коментари Харесай

Синер след загубата: Трудно е да го преглътна; получих крампи точно заради онази точка

Яник Синер несъмнено няма да съумее да преглътне елементарно загубата си в полуфиналите на Мастърса в Монте Карло от Стефанос Циципас. Италианецът изглеждаше в извънредно преференциална позиция за спечелването на мача, водейки с 3:1 в решителния сет, единствено че доста сериозна неправилност на френската съдийка Орели Тортe беше в основата на обрата в интерес на 2-кратния първенец, защото тя не регистрира негова очевадна двойна неточност, която щеше да има цената на втори пробив в интерес на първенеца от Аустрелиън Оупън. 

Тези събития изрично възродиха Циципас и в същото време смазаха психически Синер, който най-после даже получи крампи в резултат на нервното напрежение, а ето какво показа играчът с най-вече победи от началото на сезона в последвалата си конференция:

" Случва се. Вече е в минало и не мога да направя нищо по въпроса. Трудно е да го приема и да го преглътна, тъй като в един миг играех страховит тенис, спазвайки допустимо най-хубавата тактическа дисциплинираност. Всичко вървеше в вярната за мен посока, само че за благополучие или злощастие, то всеки може да направи неточност. Никой не е застрахован от това, тъй че аз самият бих могъл също да се озова в същата позиция. След това евентуално получих крампи поради случилото се в тъкмо в тази точка, тъй като всичко е обвързвано с нервите и не беше елементарно да продължа да играя. Опитах да дам най-хубавото от себе си, само че Стефанос подвигна равнището, а моментът напълно се промени и отиде на негова страна. Това е занимателната част на тениса " - показа международният номер две в последната си конференция.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР