Яник Синер несъмнено е играчът с най-голям напредък през настоящия

...
Яник Синер несъмнено е играчът с най-голям напредък през настоящия
Коментари Харесай

Явно 3 Шлема не стигат: Джокович недоумява защо Иванишевич не е треньор на годината

Яник Синер безспорно е играчът с максимален прогрес през сегашния сезон, като към този момент е измежду главните кандидати за най-големите титли. 22-годишният състезател от дълго време е считан за един от най-големите гении в мъжкия тенис, само че до момента имаше известни проблеми с физиката, което постоянно го проваляше в 5-сетовите мачове и това го спираше по пътя към значимите трофеи.

Този минус обаче наподобява напълно в предишното, а тaзи позитивна смяна се дължи значително на треньорското дуо - Дарън Кейхил и Симоне Ваноци. Австралийският експерт се приъедини към щаба на Синер през сегашния сезон и бързо сподели за какво e извел цели трима състезатели до върха в международния тенис.

Младият италианец стартира годината под номер 15, само че не се нуждаеше от доста време, с цел да пробие до рекордното си четвърто място, печелейки дебютната си Мастърс купа в Торонто, а най-после на сезона надделя на два пъти Новак Джокович и изведе Италия до успех в Купа " Дейвис ".

Всичко това докара до номинацията на Ваноци и Кейхил в категорията " треньор на годината ", като от ATP взеха решение да връчат премията точно на двамата наставници на Синер.

Изглежда обаче международният номер едно Новак Джокович не е изцяло склонен с връчването на тази премия и иронично разяснява, че очевидно не е направи задоволително, с цел да даде късмет на неговия ментор Горан Иванишевич да се поздрави с премията:

" Поздравления към Дарън и Симоне за страхотната година, която имаха с Яник. Горан, допускам, че ще би трябвало да спечелим четирите трофеи от Шлема в един сезон и едвам тогава вероятно би имал късмет да бъдеш треньор на годината. 3 " мейджър " трофеи, трофей от финалите на ATP, свършек на годината под номер едно и правенето на история в този спорт, очевидно просто не е задоволително положително, благи треньоре " - написа Джокович в обществените медии.

" We need to win 4/4 Slams! "

Novak Djokovic reacts to Goran Ivanisevic missing out on ATP`s 2023 Coach of the Year in favour of Jannik Sinner`s coaches Simone Vagnozzi & Darren Cahill
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР