Яник Синер изравни резултата в полуфиналния сблъсък между отборите на

...
Яник Синер изравни резултата в полуфиналния сблъсък между отборите на
Коментари Харесай

Синер измъкна инфарктна победа срещу Джокович и така изравни резултата в полуфиналния сблъсък за Купа Дейвис

Яник Синер изравни резултата в полуфиналния конфликт сред тимовете на Италия и Сърбия за Купа " Дейвис ", откакто във втория дуел на сингъл надигра международния №1 в мъжкия тенис Новак Джокович.

Това бе общо трета среща сред двамата в границите на последните 10 дни, само че в последна сметка италианецът стигна до триумфа в нея след 6:2, 2:6, 7:5.

Двамата си размениха първите два сета с по 6:2, откакто във всяка тях Синер и Джокович осъществиха по два пробива.

В решителния трети сърбинът изглеждаше като по-стабилният тенисист на корта, като той на няколко пъти не съумя да вземе подаването на своя противник, а при 5:4 в своя изгода даже пропусна три поредни шанса да затвори дуела, а с това и конфликта. Вместо това обаче Синер се измъкна от обстановка 0:40, а няколко минути по-късно на съумя да пробие Джокович, с цел да поведе с 6:5 и на собствен сервис да постави точка на разногласието в мача по-късно повече от два часа и половина игра.

JANNIK. SINNER. |
— Davis Cup (@DavisCup)

Любопитното е, че това беше първият случай след повече от 5-годишна пауза и едвам четвърти в кариерата на рекордьора по трофеи от Големия шлем, в който той губи дуел след пропуснати мачболи.

Така, общият резултат в дуела сред Сърбия и Италия към този момент е 1-1 победи, откакто по-рано през днешния ден Миомир Кецманович надигра след поврат Лоренцо Музети с 6:7(7), 6:2, 6:1, осигурявайки задатък на западните ни съседи.

По този метод крайният победител в този полуфинален конфликт ще бъде избран след съдбоносен мач на двойки, в който триумфът ще значи и мач за купата в Купа " Дейвис " против отбора на Австралия в утрешния ден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР