Янев посочи, че не името трябва да е водещо, а

...
Янев посочи, че не името трябва да е водещо, а
Коментари Харесай

Янев е готов да подкрепи правителство. Иска кабинетът да е от експерти

Янев уточни, че не името би трябвало да е водещо, а " структурата и правилата, към които се събира обединението. " Лидерът на " Български напредък "   посочи, че даже държавното управление да е експертно, " то би трябвало да е подкрепено от партиите. Не може да излезем от структура, в която никоя партия да не носи отговорност за него. Името, което ще използваме, не би трябвало да е водещо, а структурата и правилата, към които се събира обединението. "

 

Според Янев всяка партия би трябвало да излъчи контактни групи, които да приготвят съдружно съглашение, след което да се мислят и личностите, които ще вземат участие в държавното управление: " Важното обръщение е това, че ние от " Български напредък ", без значение, че сме най-малките, сме уверени, че въпросите от дневния ред на обществото се вземат решение точно посредством логичен разговор, взаимоотношение сред партиите и лъчение на конституционно болшинство за лъчение на държавно управление. "

 

Той уточни за следващ път, че на консултациите с президента на " Дондуков " 2 не са обсъждани възможни дати за връчване на първия мандат, нито пък дали третият чакат да отиде в техни ръце: " Въпросът с третия мандат не се задава за първи път, въпросът много се преекспонира. Правото на президента е на кого да го връчи... Ако третият мандат бъде връчен на " Български напредък " методът ще бъде – започване на диалози по низходящ ред с най-малката партия в Народното събрание – с " Демократична България ", до най-голямата. Ще водим разговор с всички, въз основата на търсене на цели и съответни решения. "

 

По думите на Янев партията им има една единствена алена линия и това е българският народен интерес: " В момента, в изискванията на война, която е на километри от нас, в случай че ние, като политическа класа се занимаваме с дребнотемие и не заровим томахавките и не забележим какво е водещо за българските жители, значи, не оценяваме свястно обстановката. Каквито и вътрешни несъгласия да имаме, когато се появи думата война, те се заравят за по-добро време и се търсят решенията на проблемите ", безапелационен бе водачът на " Български напредък ".

 

Стефан Янев уточни:  " Българите чакат да им предоставим самун, а не зрелища ". Според Янев в програмата за всеки един мандат, в програмата на всяка една партия, която взе участие в договарянията за държавното управление, би трябвало да има цели, свързани с инфлацията, с цената на живота, с предказуемостта на родното всекидневие: " Въпросите, свързани с образованието, опазването на здравето, обществената политика, демографският проблем.  Всички партии, които желаят да имат принос към това коалиционо съглашение, са добре пристигнали ".

 

Очаква си президентът Румен Радев да връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР