Янаки Стоилов: Ще имаме не 240, а 480 депутати за

...
Янаки Стоилов: Ще имаме не 240, а 480 депутати за
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Ще имаме не 240, а 480 депутати за период от няколко седмици

Янаки Стоилов: Ще имаме не 240, а 480 депутати за интервал от няколко седмици

Ще имаме не 240, а 480 народните представители за интервал от няколко седмици след провеждането на изборите, обясни по Нова тв конституционният арбитър Янаки Стоилов.

Той разяснява проблема със застъпването на два Народното събрание.

„ За интервал от няколко седмици ние ще имаме не 240, а 480 народните представители.

Това е резултат от признатите промени.

Народният представител става подобен по силата на вота на жителите,

т.е. момента, в който са извършени изборите, откакто са приети за постоянни.

когато постави клетва, тъй като полагането на клетва, е причина, с цел да може той да упражнява своите права като депутат.

Но той е народен представител, не по силата на клетвата, а заради вота, получил от жителите ”, изясни Стоилов.

Според него служебното държавно управление, което следва да бъде назначено, ще има същите пълномощия като постоянното определено от Народното събрание,

само че то би трябвало да се занимава главно с провеждането на изборите и да организира почтен и свободен избор.

Стоилов разяснява и правосъдната промяна.

По думите му не се реализират действителни резултати, които да изяснят значимите случаи.

Промяната в Конституцията беше осъществена от народните представители от три парламентарни групи, които в устрема си да осъществят своята воля, одобриха тази смяна.

Тя е най-широкообхватна по отношение на преди осъществените, които засягаха единствено правосъдната власт, разяснява Янаки Стоилов.

Според него пораждат редица въпроси, а част от тях Народно събрание се е заело да взема решение, като това да трансформира закони, с цел да отстрани несъвместимостта в заемането на позициите при избор на длъжностен министър-председател.

По думите му казусът остава на половина. „ Възниква въпросът по какъв начин откакто изтекат тези три-четири месеца ръководителят на Сметната палата, която е институция основана, с цел да управлява изразходването на държавния бюджет ще реализира надзор посредством одитите, които прави ”, добави той.

Той посочи, че рестриктивните мерки във връзка с хората, които са в управителния съвет на Българска народна банка идват от европейските условия, без значение какви промени ще се вършат в националното законодателство.

С измененията в Конституцията президентът значително е освободен от политическата отговорност за назначеното от него държавно управление ”, посочи Стоилов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР