Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста шофьора на

...
Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста шофьора на
Коментари Харесай

Шофьорът на ТИР-а от катастрофата край Лесово остава за постоянно в ареста

Ямболският областен съд остави за непрекъснато в ареста водача на украинския ТИР, обвинен за злополуката на пътя Елхово-Лесово, при която починаха трима души, а 16 бяха ранени.
Още по тематиката
Инцидентът стана на 9 октомври към 6 часа сутринта. Пътнически микробус, в който пътуваха 18 души от Сливен и Ямбол за пазар в Одрин, се заби в задната част на спрелия на пътя камион. Шофьорът на буса и двама от пасажерите починаха на място. 51-годишният Октавиян Бекиян - водач на ТИР-а, бе арестуван и упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност, защото е основал причина за злополуката. Бил спрял в лентата за придвижване без светлини и водачът на микробуса го видял едвам в последния миг на мокра настилка рано сутринта.

Бекиян има двойно поданство - украинско и молдовско, не е български жител, няма адрес в нашата страна и може да се укрие. Така съдиите аргументираха своето решение, заяви bTV. Освен това са събрани доказателства, че камионът е стоял на пътя часове преди случая, което е нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

Защитата назова този метод дискриминационен, тъй като се основава единствено на това, че Октавиян не е български жител. Адвокатът на водача съобщи, че ширината на пътя от 7,5 м е нарушаване на всички европейски регламенти и виновност за това носи страната.

Мярката за неотклонение на водача ще бъде обжалвана от бранителите му на 20 октомври пред Апелативния съд в Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР