Ямболският драматичен театър Невена Коканова представя пиесата от американския драматург

...
Ямболският драматичен театър Невена Коканова представя пиесата от американския драматург
Коментари Харесай

Ямболският театър представя в София Котка върху горещ ламаринен покрив

Ямболският трагичен спектакъл " Невена Коканова " показва пиесата от американския драматург Тенеси Уилямс " Котка върху парещ ламаринен покрив " с премиера за София на 16 май от 19.30 ч. в Нов спектакъл - НДК. Следващите спектакли са на 30 май в Ямбол, на 5 юни още веднъж в Нов спектакъл - НДК и на 6 юни в държавна такса " Адриана Будевска " в Бургас.

" Митологията към пиесата е доста сериозна, най-малко три екранизации са останали в историята, които може да се видят, и продължава да бъде поставяна. Миналата година имаше премиера в Нешънъл тиътър в Лондон, преди две години - на Бродуей. Така че творбата продължава да живее и това е едно от доказателствата, че устоява на времето. Но това не значи, че не може да бъде още по-болезнено настояща и по-силно звучаща, когато я ситуираме в днешно време. " Това сподели в изявление за ДУМА режисьорът Бойко Илиев, шеф на Нов спектакъл - НДК. В функциите се превъплъщават Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев. Сценографията и костюмите са на Жанета Иванова.

Публиката ще съпреживее изострените до прекаленост, само че прикрити с двуличие и неистини връзки в фамилията на богат плантатор от Мисисипи в навечерието на 65-я му рожден ден. Празникът се трансформира в поредност от откровения и равносметки на всеки от фамилията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР