Ямбол. Зрелищен празник Пазим духа на виното“ очаква жителите и

...
Ямбол. Зрелищен празник Пазим духа на виното“ очаква жителите и
Коментари Харесай

Ямбол: Празник на виното в града предшества 20-то издание на маскарадния фестивал „Кукерландия“

Ямбол. Зрелищен празник „ Пазим духа на виното “ чака жителите и гостите на Ямбол на 17 февруари, неделя, от 11.00 часа в Градския парк. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . За четвърта поредна година събитието, отдадено на „ Трифон Зарезан “, се провежда по самодейност на „ Вила Ямбол “, със съдействието на Общината.
Организаторите са подготвили още веднъж атрактивна стратегия, особено кулинарно шоу на Ути Бъчваров и разточително количество българско, висококачествено вино. Сред изпълнителите са певицата Славка Калчева, прочула се в цяла България с емблематичната ария „ Бяла роза “ и отбор „ Тунджа “. Специален акцент е кукерското шоу, което ще показват участниците от ямболската кукерска група. Празникът, по традиция е въведения към идния маскараден фестивал „ Кукерландия “, който тази година празнува своя 20-годишен празник (28 февруари – 3 март).
„ Вила Ямбол “ пази традициите на винопроизводството от далечната 1924 година и до през днешния ден популяризира района на Ямбол като значим за винопроизводството център. Най-старата винарна в Южна България отбелязва празника на лозарите и винарите „ Трифон Зарезан “ с огромно празненство за целия град от 2016 година насам. Събитието се трансформира в наложителна част от културния календар на град Ямбол през февруари като събира аудитория от хиляди поданици и посетители на града.
„ Вила Ямбол “ е един от най-големите производители на висококачествени виновност и ракии в народен мащаб, а основната й марка „ Вила Ямбол “ е измежду най-продаваните родни виновност. Нейните артикули са донесли стотици медали по света и у нас. Основно ентусиазъм за екипа на избата са точно традициите, които районът има в правенето на вкусни виновност. Именно по тази причина винарната кръсти една от марките си Kabile на името на историческата околност край Ямбол – Археологически резерват „ Тракийски и древен град „ Кабиле “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР