Ямбол. Във връзка с извършване на ремонт на Околовръстен път

...
Ямбол. Във връзка с извършване на ремонт на Околовръстен път
Коментари Харесай

Ямбол: Въвежда се временно ограничение на движението на кръстовище в жк. „Г. Бенковски“ заради ремонта на Обходен път „Изток“

Ямбол. Във връзка с осъществяване на ремонт на Околовръстен път „ Изток “ на 4 август от 8.00 до 17.00 часа ще бъде стеснен достъпът в региона на кръстовището на околовръстното шосе с основната улица в жк. „ Г. Бенковски “, сред блокове №10 и №16. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Ремонтните действия по трасето започнаха в края на юни т.г. от Областно пътно ръководство – Ямбол в отговор на настояванията на кмета Георги Славов пред районното министерство. Ямболският обходен път „ Изток “ е обект от републиканската пътна мрежа, по-конкретно – част от трасето на път ІІІ – 5305 „ Ямбол – Веселиново – Завой – граница с ОПУ „ Сливен “.
През 2014 година втори и трети сектор от пътя (от изхода на гр. Ямбол – с. Веселиново – с. Завой) бяха рехабилитирани. Не ремонтиран остана най-компрометираният сектор, а точно източният околовръстен път на Ямбол. След многократни сигнали от страна на кмета на общината, обектът бе включен като предпочитан за актуалната година от Министерство на районното развиване.
Ремонтът включва рехабилитация на пропадания на пътя, полагане на два пласта асфалт на сектор с дължина 2,5 км от кръстовището при печатница „ Светлина “ до блок № 22 в к-с „ Бенковски “, също и замяна на бордюри.
Участъкът е построен през далечните 1977-1980 г като на няколко пъти са правени кърпежи на обособени сектори. Пътят е в неприятно експлоатационното положение – настилката е с голям брой единични дупки, слягания, дълбоки коловози, мрежовидни пукнатини и пропадания. Отсечката е с 3 основни кръстовища за град Ямбол, които са с незадълбочено отводняване. По трасето е налице влошено отводняване, затлачени отоци и насъбрана тиня с почвени отлагания върху банкетите. Преминаването на тежки коли в допълнение утежнява положението на настилката. В същото време секторът се употребява и от линиите на градския превоз.
Ремонтът на пътя се прави и по отношение на идното завършването на обект „ Нова болница “. Единственият транспортен достъп до нея е Обходен път „ Изток “, което прави пътната права от първостепенно значение за града. Поради тази причина по сектора ще се изградят тротоари и нова пътна връзка към болничния комплекс.
Обектът е на стойност 1,5 млн. лв.. Предвидено е ремонтът на Обходен път „ Изток “ да завърши до края на месец август.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР