Ямбол. Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от

...
Ямбол. Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от
Коментари Харесай

Ямбол: Тържествена церемония по разформироване на рота HELBROC се състоя днес в 42-ри механизиран батальон

Ямбол. Тържествена гала по прекратяване на дежурството на контингента от Българската войска, взел участие в състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз „ HELBROC – BG ”, се състоя през днешния ден, 2 юли 2018 година, в 42-ри механизиран батальон – Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . Заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Недялко Ников поздрави военнослужещите и дефинира присъединяване им като „ принос за европейската система за сигурност в подтекста на придобиването на значителен опит на персоналния състав за осъществяване на задания, свързани със стратегически решения ”. От името на командира на 2-ра механизирана бригада - бригаден военачалник Костадин Кузмов, полковник Ников награди с грамоти военнослужещи за реализирани високи резултати.
В обръщението си към офицерите, сержантите и бойците командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов изрази възприятие на горделивост и задоволство от проявения професионализъм и положените от тях старания по време на подготовката, сертификацията и носенето на дежурство.
Многонационалната бойна група HELBROC e основана през 2006 година от четири държави-членки на Европейски Съюз – Гърция, България, Румъния и Кипър. През 2011 година към групата се причислява и Украйна. Формираща нация е Република Гърция. Бойна група HELBROC е бригадно многонационално експедиционно тактическо формирование с висока степен на подготвеност. Състои се от щаб, сухопътен, военноморски и военновъздушен военен съставен елемент. Сухопътният военен съставен елемент е интензивен батальон, включващ въздушнопреносима и лекопехотна рота, рота морска пехота, съставни елементи за специфични, психически и гражданско-военни интервенции, както и подразделения за бойна и логистична поддръжка. Бойната група е готова за осъществяване на бойни и небойни интервенции, независимо или като първи детайл от по-мащабни военни сили, на доста разстояние от територията на страните от Европейския съюз. Тактическите бойните групи на Европейски Съюз са основани за придобиване на военни качества за бързо реагиране и дейно ръководство на рецесии, според Европейската тактика за сигурност и Европейската политика за сигурност и защита.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР