Ямбол. Строителни дейности по довършване на изграждането на Градска пречиствателна

...
Ямбол. Строителни дейности по довършване на изграждането на Градска пречиствателна
Коментари Харесай

Ямбол: Строителни дейности по довършване на изграждането на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води се извършват в града

Ямбол. Строителни действия по дотъкмяване на построяването на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води се правят в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Мерките се осъществят по втора фаза на Интегрирания план за воден цикъл на града - създаване на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и довеждащ колектор, уголемение и реорганизация на канализационната и водопроводна мрежа. При първата фаза на плана бе построена канализационната мрежа на кв. „ Каргон “, сменени бяха водопроводи по цялото трасе, построиха се каналните помпени станции. В допълнение бе построена инфраструктура за довеждане на водите от целия град, в това число и от индустриалната зона към бъдещото пречиствателно оборудване. Целта е всички отпадъчни води от семействата и промишлените консуматори да бъдат пречиствани преди вливането им в река Тунджа. Това ще усъвършенства екологичната среда в града и района и ще отговори на актуалните стандарти във ВиК-сектора.
Строителните действия бяха обновени през май с определения нов реализатор на обекта. Те включват дотъкмяване на градската пречиствателна станция и довеждаща инфраструктура, както и реорганизация на Колектор ІХ със съпътстващ тръбопровод по трасето му.
Освен по пречиствателната станция, намираща се южно от града, сега се работи по един от секторите на Колектор ІХ – в региона на Професионалната техническа гимназия „ Иван Райнов “ (от моста към парка до кръстовището на улиците „ Н. Петрини “ и „ Българка “). Тъй като трасето на колектора минава през основни места в града, реконструкцията му се прави на стадии. Цялата му дължина минава през улиците „ Арда “, „ Стилияна Параскевова “, „ Константин Иречек “, крайречна алея зад ПГЗ „ Ив. Райнов “, ул. „ Българка “, след което се включва към съществуващата довеждаща инфраструктура.
Срокът за осъществяване на всички строително-монтажни действия е 300 календарни дни, след което има интервал от близо година на пробна употреба на пречиствателната станция, преди тя да бъде въведена в употреба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР