Ямбол ще се включи в XVIII издание на Европейската нощ

...
Ямбол ще се включи в XVIII издание на Европейската нощ
Коментари Харесай

Огнено шоу и интересна програма за Нощта на музеите в Ямбол

Ямбол ще се включи в XVIII издание на Европейската нощ на музеите, коeто ще състои на 14 май, събота.
Безистенът, Музеят на бойната популярност и Етнографската къща в кв. „ Каргон “, ще одобряват гости без възнаграждение на входна такса от 17:00 до 23:00 часа.
Програмата на Културно-информационен център „ Безистен “ ще премине под знака на мотото „ Безистенът – място за срещи “, като акцентът е ориентиран към образните и театрални изкуства.
Музикалните събития ще стартират още в 11:00 часа с концерт за орган в зала „ Съвременност “ на Безистена, където атмосферата е наситена с творби на изкуството от галерия „ Музика “ на ХГ „ Жорж Папазов “.
В 20:30 часа на открита сцена пред Безистена ще излязат млади ямболски вокалисти и танцьори.
Специалното събитие в програмата ще бъде огненият театър „ Пробуждане “ на „ Жар спектакъл “, който ще стартира малко след 22:00 часа.
Основно изразно средство и централно настоящо лице в този извънредно забавен театър е огънят. Той е на всички места – в сърцето и в ръцете на актьорите, в реквизитите, в костюмите и декора, в куклите. С него се играе, танцува, жонглира, рисува и споделя.
„ Пробуждане “ е построен в жанра и стилистиката на огнената драма – новаторска театрална форма, разработвана от „ Жар спектакъл “, с интернационално партньорство и присъединяване към този момент повече от 10 години.
В Европейската нощ на музеите, доброволци от Професионалната гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “ – Ямбол и уредници от ХГ „ Жорж Папазов “ ще посрещат любознателните гости в експозиционните зали на Безистена, а тези, които обичат провокациите, могат да се включат и в занимателната игра „ Откриватели на Арт & Факти “.
От 19:00 до 20:30 часа пред Безистена ще взе участие и Общински детски комплекс- Ямбол с креативна работилница „ Мокро плъстене “ за направа на фешън аксесоари от вълна.

Към градските развлечения в предишното е ориентирана програмата в Етнографски комплекс „ Каргон “. В 17:30 ч. ще стартира стратегия на „ Малка театрална компания “ – „ Тайната на изгубените игри “. От 19:30 до 20:30 ч. посетителите ще имат опция да се потопят в атмосферата на мелодиите от началото на ХХ век с трио „ Реверанс “ – Стара Загора, а в „ Сладкарница „ Каргонъ “ да си напомнят усета на сладките изкушения, приготвени от възпитаници от гимназията по туризъм „ Алеко Константинов “. Ретро атмосферата ще бъде допълнена с пъстрите облици от улиците на остарелия Ямбол в спектакъла на Театрална група „ Палечко “ с началник Атанас Жеков. Програмата в етнографски комплекс „ Каргон “ ще приключи в 22:00 ч. с стартиране на летящи фенери, под надпис „ Да си пожелаем нещо хубаво “.

Община Ямбол се надява, че събитията ще бъдат забавни за доста хора от разнообразни възрасти и има вяра, че децата и младежите ще проявят интерес към историята, културата и забележителностите на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР