Ямбол. С тържествено честване, организирано от Община Ямбол, в града

...
Ямбол. С тържествено честване, организирано от Община Ямбол, в града
Коментари Харесай

Георги Славов, кмет на Ямбол: Трети март е символ на изстрадания път към Свободата и възкресяването на Българската държава

Ямбол. С тържествено честване, проведено от Община Ямбол, в града бе маркиран Националният празник на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В церемонията по издигане на националния байрак участваха представителни елементи на Ямболския гарнизон.
„ Няма различен ден в календара, който по този начин да ни сплотява и да ни зарежда със съкровените усеща като дълг, мъжество и национализъм. Защото той е знак на изстрадания път към Свободата и възкресяването на Българската страна “, съобщи в словото си кметът на Ямбол Георги Славов. Благодарствен молебен отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий.
Честването продължи с тържествено шествие до мястото на поклонение пред паметта на героите - паметника на Георги Дражев и на починалите във войните ямболци, където бяха поднесени венци и цветя на благодарност.
Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на България продължава в Културно-информационен център „ Безистен “ с концерт „ Български корени “ на Камерен оркестър „ Дианополис “ от 11.30 часа. В 13.00 часа в Музея на бойната популярност ще бъде показана лекция на тематика „ Опълченците от Ямболска област, взели участие в Руско-турската война (1877 - 1878 г.) “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР