Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в

...
Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в
Коментари Харесай

Ямбол: С тържествена церемония и показ на военна техника в града бяха отбелязани 110 години от обявяването на Независимостта на България

Ямбол. С тържествена гала и показ на военната техника в Музея на бойната популярност Ямбол означи днешният празничен 22 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ 110 години страната ни отстоява своето достолепие като самостоятелна страна, преминавайки през доста тествания, сериозни интервали и обрати. И през днешния ден, с цел да живеем със самочувствието на мощна и самостоятелна нация, се изискват старания от всеки един от нас - да даваме своя принос за устойчиво, съвременно и развито общество “, сподели в приветственото си слово кметът на Ямбол Георги Славов.
Честването продължи с прожекция на документалния филм „ Денят на Независимостта “ на режисьора Христо Живков, по сюжет на Димитър Стоянович.
Посетителите имаха опция да прегледат особено изложена за случая експозиция навън от съществени мостри на въоръжение и техника, употребявани в Българската войска през годините. Техническите им параметри и реда на потреблението им бяха показани от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон, 20-ти самоходен артилерийски дивизион, Авиобаза „ Безмер “, Военно окръжие Ямбол и домакините от Музея на бойната популярност.
Празничният 22 септември е Ден на отворени порти в Музея на бойната популярност, Регионалния исторически музей – Ямбол, Културно-информационен център „ Безистен “, Художествената изложба „ Жорж Папазов “. Инициативата е отдадена и на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното завещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР