Ямбол. Разговорът за образованието е най-важен, защото е разговор за

...
Ямбол. Разговорът за образованието е най-важен, защото е разговор за
Коментари Харесай

Областният координатор на ГЕРБ-Ямбол Георги Славов: Над 11 млн. лв. по европейски програми са инвестирани в образователна инфраструктура в Ямбол

Ямбол. Разговорът за образованието е най-съществен, тъй като е диалог за бъдещето на нашите деца. Ямбол през последните години направи доста за развиването на образованието в града, тъй като за нас то постоянно е било приоритет. Това съобщи кметът на Ямбол и регионален координатор на ГЕРБ Георги Славов по време на цивилен разговор на тематика обучение, който се организира в регионалния център, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Събитието е част от серията цивилен разговори под мотото „ Европа в нашия дом “. Във форума взеха присъединяване заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, националният представител от ГЕРБ и член на Комисията по образованието и науката Ася Пеева, националният представител от ГЕРБ – Ямбол доктор Юлиян Папашимов, регионалният шеф на Ямбол Димитър Иванов, кметове и ръководители на общински препоръки от региона, шефове на учебни заведения и детски градини, учители, представители неправителствени организации и доста жители.
Георги Славов показа в резюме плановете, осъществени по европейски стратегии в града. „ Благодарение на тези планове бе усъвършенстван цялостният образ на учебни заведения и детски градини и бяха основани модерни условия за осъществяване на образователен и образователен развой. Общият размер на вложенията по европейски стратегии за рационализация на просветителната инфраструктура в Ямбол надвишава 11 милиона лв. “, акцентира градоначалникът.
„ Образованието е тематика номер едно на българското държавно управление и на Европейския съюз, тъй като ни дава универсалните отговори на всички наши въпроси “, съобщи по време на срещата зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева и дефинира учителската специалност като специалност на бъдещето, като интелектуално предизвикателство, с което може да се трансформира света. „ Това е и повода учителите да бъдат стимулирани, готови и подкрепяни посредством вложения в тяхното развиване и подготовка “, сподели Сачева.
„ Динамичното развиване на обществото изисква от всички нас да приготвяме качествено децата и учениците, а това значи и всички ние, заетите в областта на образованието, да сме добре готови “, подчертава в изявлението си националният представител и член на Комисията по образованието и науката Ася Пеева. Според нея образованието би трябвало да бъде идея и всеобща отговорност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР