Ямбол. Продължава кампанията на община Ямбол за освобождаване на градски

...
Ямбол. Продължава кампанията на община Ямбол за освобождаване на градски
Коментари Харесай

Ямбол: Започна премахването на изоставени автомобили

Ямбол. Продължава акцията на община Ямбол за освобождение на градски територии от изоставени и излезли от приложимост коли. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Репатрирани са към този момент първите четири автомобила до площадка за разкомплектоване на излезли от приложимост моторни-превозни средства. До тази последна мярка се стига ако в границите на един месец, откакто бъде предизвестен, притежателят на съответното МПС не съобщи транспортното средство на площадка за краткотрайно предпазване или в център за разкомплектоване.
В началото на акцията през 2016 година, след изработен обход на целия град от чиновници на Сектор предварителна защита и запазване на публичния ред, бяха открити над 300 такива коли. Регистрираните случаи са на паркирани на улици, паркинги, тротоари и зелени площи изоставени и разкомплектовани коли.
Според процедурата бяха направени констативни протоколи и сложени наставления до всички притежатели на излезли от приложимост коли. Част от притежателите извършиха дадените наставления, против останалите 42-ма притежатели започнаха действия по наложително пренасяне на транспортните средства.До момента са издадени 17 заповеди за наложително пренасяне.
След премахването на противозаконните гаражи в огромна част от града, освобождение на градски територии от изоставени и излезли от приложимост коли е последваща стъпка към пречистване на пространства и реализиране на по-приветлив образ на Ямбол. Освен, че загрозяват и замърсяват публични територии, изоставените коли заемат места, които е редно да се употребяват за коли в придвижване.
Контролът по определяне на изоставени коли в града продължава.
Община Ямбол приканва всички притежатели на такива коли навреме да подхващат нужните дейности за съблюдаване на законите и наредбите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР