Ямбол. Празникът на виното бе отбелязан днес в Ямбол. Това

...
Ямбол. Празникът на виното бе отбелязан днес в Ямбол. Това
Коментари Харесай

Ямбол: Хиляди жители и гости на града присъстваха на празника на лозарите в централния парк

Ямбол. Празникът на виното бе маркиран през днешния ден в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Хиляди поданици и посетители на града се стекоха в централния парк, с цел да споделят събитието, проведено от локалната винарска маза „ Вила Ямбол “, със съдействието на Общината. Повече от три хиляди литра алено вино се разляха в чест на празника на лозарите и винарите „ Трифон Зарезан “. За специфичното си кулинарно шоу Ути Бъчваров сервира внушително количество свинско с кисело зеле. Атмосферата на празничния ден допълниха осъществяванията на Ансамбъл „ Тунджа “ и националната певица Поли Паскова. Традиционно към наричанията за здраве и изобилие бе включен и характерният за района кукерски обред, показан от групата при Младежки дом „ Г. Братанов “ – гр. Ямбол.
Начало на празника дадоха кметът на Ямбол Георги Славов и изпълнителният шеф на избата Красимир Аврамов, пожелавайки доста въодушевление на всички посетители. Шефът на винарната акцентира водещата позиция на „ Вила Ямбол “ на пазара с артикули като „ Ямболска гроздова “, винената серия на избата и изключително най-новите виновност с марката „ Кабиле “, пуснати от предходната година. За това малко време новата серия завоюва голям брой влиятелни награди от интернационалните изложби, в това число три златни медала за Kabile Мавруд и Каберне Совиньон - от Mondial de Bruxelles, Vinalies International и от London experts in wine, както и единственият двоен златен орден на Mondial de Bruxelles за резервата Villa Yambol Каберне Совиньон. На Винария 2017 „ Вила Ямбол ” завоюва Златен ритон, 9 златни медала и 4 сребърни за своите виновност, с което получи и извънредната премия „ Бъчва на годината ". Продукцията на избата се осъществя на четири континента – Европа, Азия, Америка и Африка, като „ Вила Ямбол “ си извоюва позицията на една от най-динамично разрастващите се в България. Новината от празника е, че винарната тази година пуска две нови запаси от серията „ Кабиле “, именувана на Тракийския и древен град край Ямбол.
От своя страна кметът Георги Славов напомни, че районът има хилядолетни обичаи и заслужена популярност във винопроизводството, като благодари на „ Вила Ямбол “, че поддържа и развива високо качество на продуктите, което носи авторитет и за самия град.
Днешния Празник на виното бе и въведения към започващия на 22 февруари ХІХ Международен маскараден фестивал „ Кукерландия – Ямбол 2018 “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР