Ямбол. Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова беше официално

...
Ямбол. Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова беше официално
Коментари Харесай

Откриха паметна плоча на народната певица Елена Граматикова в Ямбол  

Ямбол. Паметна плоча на националната певица Елена Граматикова беше публично открита на 22 ноември в Ямбол.  Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол.

На церемонията участваха нейната щерка Таня Баракова, родственици, другари и съграждани. Събитието беше проведено в границите на честването на 80 години от рождението на певицата, която ни напусна през 2005-та година.

С решение на Общински съвет, на нейно име в Ямбол е наименован площад до някогашната зъболекарска поликлиника, в пространството сред ул. „ Димитър Благоев “ и ул. „ Жорж Папазов “. На церемонията участва и кметът на Ямбол Валентин Ревански.

" Благодаря на всички, които способстваха за издигането на този барелеф и на всички, които с дарения или с персонален труд спомогнаха за реализирането на тази концепция. Поздравявам основателите и общинските съветници, които поддържаха предлагането този площад да носи името на Елена Граматикова. Поставяйки тази паметна плоча на това място, тя постоянно ще ни припомня за славата, която Елена Граматикова донесе на Ямбол в България и в чужбина и за това, че изкуството е непреходно ", сподели кметът на Ямбол.

Певицата, която назовават „ славеят на Тунджа " е оставила над 700 национални песни, напомни сподели Иван Тодоров, ръководител на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса.

Концерт, отдаден на 80 години от рождението на Елена Граматикова събра ямболлии в залата на Общината в петък. Поздравление към присъстващите насочи зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Ден по-късно, в събота, в огромната зала на община Ямбол се организира районният конкурс „ С песните на Елена Граматикова ".

Организатори и на двете събития са община Ямбол и Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса „ Георги Дражев ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР