Ямбол. Община Ямбол е победител в конкурса на Министерство на

...
Ямбол. Община Ямбол е победител в конкурса на Министерство на
Коментари Харесай

Ямбол е победител в конкурса за Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България

Ямбол. Община Ямбол е победител в състезанието на Министерство на туризма за избор на нови ЕДЕН дестинации по план „ Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България ”, оповестиха от пресцентъра на Общината . От постъпилите общо 31 формуляра от общини и регионални администрации, за победител е класиран Ямбол. За дестинации подгласници са оповестени общините Мездра, Драгоман, Чавдар и Ардино.
Избраните дестинации ще станат част от европейската ЕДЕН мрежа, ще получат професионално фото снимане, печатане на промоционални брошури, изявления в медии и документи. EDEN (European Destinations of Excellence - Най-добри европейски дестинации) е план, който разпространява моделите на стабилно развиване на туризма на територията на целия Европейски съюз. Министерството на туризма е бенефициент по плана. С реализацията му се цели да се притегли вниманието и да се промотират нововъзникващи български туристически дестинации като се разпространяват не толкоз известни, само че притежаващи туристически капацитет места.
Сред главните критерии, които Ямбол покри с максимален брой точки, с цел да бъде отличен като победител, са: качество, благосъстояние и автентичност на туристическата оферта въз основа на локалните културно-материални активи; досегаемост на дестинацията, инфраструктура и качество на туристическото предлагане; събития и атракции за поощряване на културния туризъм; прелест на дестинацията за туристите, основана на предлаганите в нея неповторими прекарвания.
Отличените нови ЕДЕН дестинации ще бъдат промотирани с необятна рекламна и осведомителна акция, в това число посредством участия в туристически тържища, профилирани турове и други Награждаването на спечелилите ще бъде по време на публична гала през януари 2018 година
Само преди година Ямбол още веднъж получи влиятелно отличие за развиване на туризма. Археологическият резерват „ Тракийски и древен град Кабиле “ сграбчи най-големия приз „ Изборът на българите “ в Първите годишни награди, проведени от Министерство на туризма. Музеят на бойната популярност пък зае призово място в категория „ Музеи “ на акцията „ Чудесата на България “. От юли тази година още два ямболски обекта бяха включени в листата на 100-те национални туристически обекта: Културно-информационния център „ Безистен “ с Интерактивен музей и военният музей.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР