Ямбол. Кандидатът на ПП АБВ за кмет на община Ямбол

...
Ямбол. Кандидатът на ПП АБВ за кмет на община Ямбол
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Ямбол Йордан Милков откри предизборната си кампания и представи листата за общински съветници

Ямбол. Кандидатът на Политическа партия АБВ за кмет на община Ямбол Йордан Милков откри предизборната си акция и показа листата от претенденти за общински съветници. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . За да изрази поддръжката си, в залата бе и проф. Любомир Халачев, ръководител на Обществения съвет на АБВ и член на изпълнителното бюро на АБВ.
Официалното разкриване стартира със стихотворението „ Приказка за достойнството “ от Христо Смирненски неслучайно – претендентът за кмет на Политическа партия АБВ Йордан Милков е преподавател по български език и литература, шеф на Езиковата гимназия в града, само че и първите му думи към събралите се членове и симпатизанти на партията бяха: „ С чест, достолепие и морал влизаме в борбата за спечелването на локалните избори на 27 октомври 2019 година “. Той акцентира, че е време да повярваме в себе си, да вземем ориста си в свои ръце. Време е да дадем поддръжка и доверие на професионалиста, да изберем личността.
„ Време е! Да изберем кмета, който ще съставлява и ще работи за жителите на Ямбол. Сега е моментът да станем работодатели на кмета и да му желаяме оставката, когато съобщи доверието ни “, съобщи Йордан Милков. Той публично пое ангажимент за промяна на 12-годишния едноличен и корупционен модел на управление; електронно ръководство на общината; безвъзмездни детски градини; дейно прилагане парите на данъкоплатците без увеличение на налозите и такса боклук през идващите 4 години; постоянна общинска икономика; възобновяване знаците на Ямбол; понижаване обсега на синята зона и създаване на безвъзмездни паркинги.
Представен беше екипът от съидейници по пътя към успеха и триумфа – листата от 14 претенденти за общински съветници. „ Моралът би трябвало да се върне в политиката и съответно в община Ямбол “, безапелационен бе вторият в листата и доскорошен общински консултант от Политическа партия АБВ Драгомир Димитров. Той даде образец с общинските съветници на досегашния кмет от ГЕРБ, който в този момент се кандидатира като самостоятелен. През целия мандат те го подкрепяха, без да дават пояснения за дейностите си, а на последната сесия го неодобряваха, въпреки да черпеха облаги посредством него през тези 4 години.
„ Време е общината да спре да работи като комерсиално сдружение в полза на избрани хора и да върнем властта в ръцете на хората “, бе посланието на третият в листата Атанас Христов. Друг претендент за общински консултант – Георги Бодуров, акцентира значимостта на локалните избори, тъй като посредством тях директно участваме в ръководството на общината, избирайки свои представители за кмет и общински съветници.
„ Смисълът на измененията беше във всеки град, във всяко село да можем сами да ръководим нещата, от които зависи нашия живот “, напомни в словото си проф. Любомир Халачев. Той акцентира, че АБВ се бори парите да отиват в общините, а там положителният кмет да има опция да работи, а не финансите да се дават по волята на един служител на централно равнище. Гостът акцентира, че „ има една голяма спънка в България, която е затиснала като камък всички ползи, стремежи и фантазии на хората и им пречи да живеят обикновено и това се назовава корупция. Липсата на корупция е най-голямата инвестиция в една страна “.
Проф. Халачев изброи три неща, които са наложителни, с цел да се управлява един град или една община: „ Трябва да знаеш, че всеки ден се върви на работа; от общинските пари не се краде; би трябвало да знаеш, че всеки миг оставката ти е в джоба – не във вътрешния, а във външния. “
Той бе безапелационен: „ Искаме да има ясна и разбираема народна власт, а тя не може да съществува там, където има корупция, принуждение, скрити сили, секрети сделки “. Проф. Любомир Халачев изрази увереността си в положителното бъдеще на Ямбол с претендента за кмет и листата за общински съветници от Политическа партия АБВ, на които пожела триумф.
С гласа си на локалните избори всички ние предопределяме бъдещето на Ямбол за идващите 4 години. Срещата прерасна в разговор сред претендентите и жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР