Ямбол. Жителите и гостите на Ямбол гледаха зрелищната церемония-спектакъл Искри“

...
Ямбол. Жителите и гостите на Ямбол гледаха зрелищната церемония-спектакъл Искри“
Коментари Харесай

Жителите и гостите на Ямбол гледаха зрелищната церемония-спектакъл „Искри“ на Национална гвардейска част

Ямбол. Жителите и гостите на Ямбол гледаха зрелищната церемония-спектакъл „ Искри “ на Национална гвардейска част във връзка празника на града Свети Дух и 70-годишнината на Авиобаза „ Безмер “. Зрителите пред Община Ямбол се любуваха на съвършения синхрон и хореография на гвардейците, предизвикващи усеща на удивление и национална горделивост. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански поздрави поздрави присъстващите и акцентира, че има моменти, които ни зареждат с религия, оптимизъм и ни изпълват с горделивост.

„ В навечерието на празника на град Ямбол желая да се обърна към всички, които са свързани с нашия роден град: бъдете здрави, бъдете смели, бъдете единни и горди с традициите на Ямбол! Не забравяйте славното минало на града, непроменяемо обвързвано с 29-ти пехотен ямболски полк и 4-ти конен полк. Тук е мястото да благодаря и на Авиобаза " Безмер ", тъй като по тяхна покана през днешния ден имаме опцията да забележим това необикновено представление! “ добави още той.

Участваха повече от 250 гвардейци, които са един от националните знаци, наред със знамето, химна и герба на Република България. Първото гвардейско формирование в България се основава 1879 година – персоналната армия на княз Александър І Батенберг.

От 1883 година до през днешния ден гвардейската униформа, с дребни изключения, е непокътната в първичния си тип. Богато украсени са мундирите с орнаменти, въодушевени от униформата на най-реномирания жанр армия по това време – конницата, само че и подчертаващи връзката с униформата на четниците от Априлското въстание.

Девизът на Националната гвардейска част е: „ За достойнството и славата на Родината ”.
След като „ Искри “ разпръсна искри на национална горделивост, стартира празничния концерт на Представителен отбор на въоръжените сили към Националната гвардейска част.
На сцената в Ямбол се качиха обичаните от генерации българи Орлин Горанов и Маргарита Хранова, които извършиха обичани песни. Заедно с тях за ямболската аудитория пяха и танцуваха и други обединения и реализатори: Гуна Иванова, Райко Кирилов, Вили Станева, Гергана Николаева, фолклорно дуо „ Ладена “, квартет „ Армейска ария “, танцова групировка „ Алгара “, Таня Дупаринова, Стоян Бончев.

Богатата и разнообразна концертна стратегия приключи с празнична заря, която освети небето над Ямбол – ослепителен и прочувствен край на празничния ден.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР