Ямбол. Феноменалният спектакъл За сватбите“ на Камен Донев ще бъде

...
Ямбол. Феноменалният спектакъл За сватбите“ на Камен Донев ще бъде
Коментари Харесай

Ямбол: Камен Донев гостува в града със зрелищния си спектакъл „За сватбите“ на 22 май

Ямбол. Феноменалният театър „ За сватбите “ на Камен Донев ще бъде показан в Ямбол на 22 май, в зала „ Диана “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Култовият режисьор, драматург, артист и хореограф е измежду най-обичаните от ямболската аудитория гостуващи театрални дейци, за което свидетелстват множеството представления на негови спектакли - „ За всеобщата култура “ и „ За националното творчество “. иналата година точно в Ямбол бе първото показване на концерта „ Македонски песни “, незабавно след премиерата му в зала 1 на НДК.
Поставянето на ямболска сцена и на „ сватбите “ е специфичен жест на режисьора към ямболската аудитория и е отдадено на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май.
„ Песни, танци и истории из балканските земи ЗА СВАТБИТЕ! “ е измежду най-грандиозните и впечатляващи театрални артикули в България. В спектакъла основната роля е поверена на смеха и заниманието, само че и на същински значимите неща в живота, тези, които ни карат да се замислим и да отворим очите си. Както споделя самият Камен Донев: „ …Ами, сватбата, Райне, е просто една метафора … знак на градежа. Защото в живота първо ти дават, а ти, в случай че си интелигентен, вземаш… след това с наученото създаваш и ти на собствен ред… и най-подир би трябвало да започнеш и ти да даваш… а в случай че във всичката тая работа няма обич, значи си живял напразно. Бил си един егоист. “
Камен Донев е единственият артист в България, който препълни пет пъти зала „ Арена Армеец ”, точно със спектакъла „ За сватбите! ”. Ямбол е измежду дребното градове, в които той ще бъде показан и отвън столична сцена. Началото е в 19.30 часа, в зала „ Диана “. Събитието се осъществя с поддръжката на обшина Ямбол.
Билети могат да бъдат закупени от мрежата на „ Ивентим “, както и от билетната каса във фоайето на Голямата зала на община Ямбол или да бъдат декларирани на тел. 0876 694 083.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР