Ямбол. Джипси Кингс“ ще участват в големия концерт по повод

...
Ямбол. Джипси Кингс“ ще участват в големия концерт по повод
Коментари Харесай

Ямбол: „Джипси Кингс“ ще участват в големия концерт по повод Деня на Ямбол

Ямбол. „ Джипси Кингс “ ще вземат участие в огромния концерт във връзка Деня на Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Жителите и гостите на града в средата на юни ще могат да се насладят на огромния концерт във връзка Деня на Ямбол с кралете на фламенкото от именитите „ Джипси Кингс “. Мега шлагерите „ Bamboleo “, „ Djobi Djoba “, „ Volare “, както и още доста обичани песни ще бъдат показани от трима от създателите на групата – Канут Рейес, Пол Рейес и Чико Бучики. От 2018 година насам те показват паметните части на „ Джипси Кингс “ и свои нови планове под името „ Original Gypsies “. През март тази година турнето им включваше участия във фестивали в Австралия и Нова Зеландия.
За концерта си в Ямбол звездната троица идва в състав с още 15 музиканти от международна класа. Това предвещава неповторимо събитие на площада пред общината. Такъв формат – с присъединяване на трима от създателите на „ Джипси Кингс “ и безвъзмезден концерт навън, досега не е осъществен в България. През 2018 година участия у нас имаше групировката на Пако Балиардо – различен представител на първичния състав на групата. По-рано, през 2011 година предстоящият концерт с присъединяване на истинския състав на „ Джипси Кингс “, по този начин и не се състоя. Сега, през юни в Ямбол българските почитатели ще имат неповторимата опция да съпреживеят страстта на тяхната темпераментна музика с трима от топ-изпълнителите на именитата група.
Преди „ Original Gypsies “ на сцената в Ямбол ще бъдат и българските звезди Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “. Концертът е вечерта на 16 юни, ден преди празника на града – „ Свети Дух “.
Звездите на „ Джипси Кингс “ са следващата паметна група с изява за Деня на Ямбол. През 2009 точно тук бе първият огромен концерт в България на Горан Брегович, последваха хърватите от „ Сребърни Крила “, емблематичните за актуалната съветска сцена „ ЛЮБЭ “. В предходните две години на многохилядни концерти в Ямбол бяха и рок-титани като Боби Кимбъл (ТОТО), Иън Пейс (Дийп Пърпъл), Греъм Бонит и Дуги Уайт (Рейнбоу), както и безконечните митове на рока „ Юрая Хийп “.
Концертите се организират навън на площада пред община Ямбол и са с вход свободен за жителите и гостите на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР