Ямбол. Близо 200 граждани и институции се включиха в проведеното

...
Ямбол. Близо 200 граждани и институции се включиха в проведеното
Коментари Харесай

Ямбол: Близо 200 граждани и институции участваха в обществено допитване за Бюджет 2018 на Общината

Ямбол. Близо 200 жители и институции се включиха в извършеното публично допитване за Бюджет 2018 на Община Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Предложенията постъпиха в специфичната урна, сложена в Центъра за административно обслужване в общината, както и в обособените изнесени пунктове в учебни заведения, детски градини и ясли, културни институти и квартални клубове. Много жители се възползваха и от опцията да създадат предложенията за новия бюджет по електронен път - непосредствено на интернет страницата на община Ямбол и посредством е-поща на адрес [email protected].
Основната част от предложенията касаят инфраструктура, с очакване в бюджета да се заложат още средства за ремонт на улично осветяване и създаване на още нови детски площадки и кътове за отдих.
Общественото допитване при подготовката на общинския бюджет бе въведено още в първата година от ръководството на кмета Георги Славов през мандат 2007-2011 година
Кампанията е в сходство с политиката на бистрота и гласност при ръководството на локалните финанси и цели да се подсигурява, че заложените в бюджета цели дават отговор на потребностите на жителите на общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР