Ямбол. Баскетболен клуб Тунджа“ - Ямбол победи като домакин отбора

...
Ямбол. Баскетболен клуб Тунджа“ - Ямбол победи като домакин отбора
Коментари Харесай

Баскетболният тим на Ямбол победи като домакин отбора на Черно море - Варна

Ямбол. Баскетболен клуб „ Тунджа “ - Ямбол победи като хазаин тима на „ Черно море “ - Варна с 97:91 точки в мач от 11-ия кръг от програмата на Националната баскетболна лига. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Срещата стартира добре за ямболските момчета, които след 10 минути игра натрупаха стабилен задатък от 15 точки. След по-слаба втора част варненци понижиха разликата до единствено 5 точки, само че след паузата баскетболистите на Ямбол още веднъж преобладаваха и влязоха в заключителната част с преднина от 11 точки. До края на срещата преобладаващият тим беше този на гостите, само че това не бе задоволително, с цел да доближат до поврат.
По 22 точки за триумфа на Ямбол вкараха Тадж Ридли и Джеремaя Пейдж.

По самодейност на управлението на Баскетболен клуб „ Тунджа “ - Ямбол приходите от срещата, към 1600 лв., събрани посредством вход и сложени дарителски кутии в зала „ Диана “, са предоставени за лекуването на 4-годишния Димитър от Ямбол, болен от левкемия. Припомняме, че Община Ямбол също се включи в дарителската акция за Димитър, като подари 10 000 лв. от акцията „ Подай ръка – избави живот “, а по решение на Общински съвет – Ямбол в последното си съвещание за годината беше отпусната еднократна финансова помощ на майката Катя Иванова в размер на 3600 лв..
Всеки, който желае, също може да се включи в дарителската акция в помощ на дребния Димитър.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР