Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни

...
Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни
Коментари Харесай

Ямбол: 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни търговски марки са задържани на ГКПП „Лесово“

Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни търговски марки са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ от митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ (ГД МРР). Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .
Открити са при митническа инспекция на влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, ръководен от турски жител. Камионът, пътуващ от Турция за Германия, е дошъл на Митнически пункт " Лесово " на 13 май 2019 година, на трасе за входящи товарни коли. Според показаните документи, е превозвал текстилни и други произведения. По метода за разбор на риска, камионът е селектиран за щателна митническа инспекция от екип на митническа мобилна група в Групово дело МРР. В товарното помещение са открити при инспекцията 4210 спортни комплекта и тениски с изображения на марките „ LACOSTE “, „ NIKE “, „ PHILIPP PLEIN “ и „ KENZO “, от които 520 недекларирани.
За недекларираните 520 спортни комплекта и тениски, против лидера на автомобила – турски жител, е формиран е акт за откритото митническо нарушаване. Другите 3690 спортни комплекта и тениски, със знаци на същите марки, са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР