Ямбол. 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал Михаил Лъкатник ще

...
Ямбол. 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал Михаил Лъкатник ще
Коментари Харесай

Ямбол: 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” ще се проведе в града от 15 до 19 април

Ямбол. 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „ Михаил Лъкатник ” ще се организира в града в седмицата преди Великден - от 15 до 19 април. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В пет следващи дни градът ще се придвижи в свят на неповторимото куклено изкуство. Представления ще се играят както в театралните зали, по този начин по улиците на града. Магията на фестивала ще господства на основни пространства в Ямбол - на площада пред общината, до Културно-информационен център „ Безистен “, пред Куклен спектакъл „ Георги Митев “, както и в Градския парк.
Началото на куклената фиеста ще бъде сложено с охолно шествие, в което се включват маскирани като приказни герои деца от учебни заведения и детски градини, от съставите към Общински детски комплекс и несъмнено, участници от гостуващи театри. Началото е на 15 април от 16.30 часа на ул. „ Г. Раковски “ до подлеза. Цветният церемониал ще премине по централната пешеходна улица, с цел да стигне до постройката на Държавен куклен спектакъл „ Георги Митев “, където от 17.30 часа ще бъде и формалното разкриване на фестивала. От 18.00 часа в залата на театъра ще бъдат връчени премиите от литературния конкурс за драматургия и ще бъде показан сборникът с наградените пиеси, озаглавен „ Приказна фиеста “.
Тази година на „ Михаил „ Лъкатник “ вземат участие общо 19 куклени театри от цялата страна, в това число и гостуващите трупи на Държавен куклен спектакъл – Москва, Русия, КТ „ Прининдел “ – гр. Алба Юлия, Румъния, Театърът за деца и младежи от Скопие, Македония и Куклен спектакъл – Люлебургаз, Турция. В конкурсната стратегия за огромната премия „ Играещият човек “ с пластика на Георги Чапкънов – Чапа, се борят 11 спектакъла на театри от страната.
Организатор и хазаин на единствения по рода си народен куклено-театрален фестивал е Ямболският Държавен куклен спектакъл „ Георги Митев “. Събитието се организира с поддръжката на община Ямбол и под патронажа на кмета Георги Славов.
Повече за фестивала жителите могат да научат на уеб страницата на Държавен куклен спектакъл „ Георги Митев “ – Ямбол тук, както и на уеб страницата на Общината тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР