Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300

...
Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300
Коментари Харесай

Ямбол: Недекларирана валута за над 300 000 лева е открита в чорап и дрехи на пътници при проверка на лек автомобил на Митнически пункт „Лесово“

Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равноценност над 300 000 лв. откриха митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие " (МРР) в Митница „ Бургас “, при инспекция на лек автомобил. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .
Колата с задгранична регистрация е пристигнала на Митнически пункт „ Лесово “ на 28 ноември 2018 година късно през нощта в посока от България към Турция. В автомобила са пътували водачът със брачната половинка си- турски жители и техен сателит - немски жител. На българския митнически пункт и тримата са декларирали, че нямат нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция от екип на отдел МРР, митническите чиновници откриват първо 30 000 недекларирани евро в дамската чанта на дамата. В персоналната чанта, в облеклата на водача и в подлакътник на автомобила са открити още 70 000 недекларирани евро. Други 55 000 евро са открити в джобове по облеклата и в персонален багаж на третия пасажер, като 50 000 евро от валутата е била сложена вътре в чорап, в негова раница.
Недекларираната валута - общо 155 000 евро в разнообразни купюри е конфискувана. Срещу дамата - турска гражданка е формиран акт за административно нарушаване. Срещу другите двама пасажери в автомобила, водачът - турски жител и пътникът- немски жител, е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница „ Бургас ", което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР