Ядрената енергия трябва да е достъпна или за всички държави,

...
Ядрената енергия трябва да е достъпна или за всички държави,
Коментари Харесай

Ердоган поиска ядрената енергия да е за всички или "да се забрани"

Ядрената сила би трябвало да е налична или за всички страни, или да бъде изцяло неразрешена.

Такова предложение насочи турският президент Реджеп Тайип Ердоган от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, представен от американски и турски медии. Преди малко започнаха изявленията на водачите и ръководителите на делегации, пристигнали в постройката на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Своето послание към този момент направи и американският президент Доналд Тръмп.

Неравенството сред тези, които имат нуклеарна сила и другите, кото нямат, е проблем за световния баланс, сподели още Ердоган. Това не е първият път, когато той повдига тематиката в последните седмици - при започване на месеца съобщи, че в случай че Анкара желае нуклеарно оръжие, никой не може да ѝ попречи и не е задоволително някой да го прави.

Половин милион души

По време на обръщението си турският държавен глава повтори познатите си претенции - за разширение на непрекъснатите членки на Съвета за сигурност (които са единствено пет) на Организация на обединените нации и за решение на кипърския въпрос където по думите му казусът е в несправедливата позиция на кипърските гърци, съобщи Анадолската организация. " Не можем да оставим ориста на човечеството на пет страни, още веднъж наблягам, че светът е по-голям от пет (държави), " сподели той.

Президентът, изправен пред засилващи се антимигрантски и антибежански настроения в родината си, акцентира на обстоятелството, че в Турция живеят над 5 млн. души, избягали от спорове, апетит и гонене - повече от популацията на 29 американски щата. " Турция не може да си разреши още един случай на бежански приток. "

 Ердоган демонстрира карта на другите зони на въздействие в Сирия-
© Reuters

Ердоган демонстрира карта на другите зони на въздействие в Сирия-

Анкара не записва всички 3.6 млн. сирийци като бежанци от войната. Ердоган обаче означи, че броят на родените в Турция деца на сирийци към този момент са достигнали половин милион души.

По думите му част от сирийците могат да се върнат само в зоните, следени от Турция - не и в тези (по-голямата част от страната) под контрола на режима на Башар ал Асад или на сирийските кюрди, наричани от Анкара отклонение на ПКК.

Ердоган изиска комисията, създаваща нов план за конституция в Сирия, сполучливо да изготви нов документ, който е " жизненоважен за политическото (и) териториално единение на Сирия ". Повече за настоящето присъединяване на Турция в сирийската рецесия четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР