Ядките също могат да намалят напрежението и болката след интензивна

...
Ядките също могат да намалят напрежението и болката след интензивна
Коментари Харесай

Бадемите увеличават ефекта от тренировките за отслабване

Ядките също могат да понижат напрежението и болката след интензивна подготовка

Шепа бадеми на ден могат да усилят резултата от тренировката за намаляване, заяви Дейли експрес.

Ядките също могат да понижат напрежението и болката след интензивна подготовка.

Диетата с по-малко калории е измежду най-популярните подходи за намаляване. Някои храни обаче могат да са доста потребни в дребни количества. Ядките да вземем за пример улесняват метаболизма поради комплицирания си хранителен профил. Затова и бадемите могат да оказват помощ за намаляване, като усилят потребните мазнини в кръвта, добавя Българска телеграфна агенция.

Според новите резултати на учени от Щатския университет на Апалачите в Канаполис участниците, които са изяждали единствено по 57 гр. бадеми на ден, са имали повече потребни мазнини в кръвта след подготовка. Освен че трансформират метаболизма, те понижават възпалението и напрежението в организма.

Молекулата, на която се дължи този резултат, е 12,13-diHOM. Тя влияе позитивно върху метаболизма. В групата, която приемала ядки, равнището ѝ било с 69 % повече, в сравнение с в контролната група.

В проучването са взели участие 38 мъже и 26 дами. Експериментът траял един месец. Половината трябвало да ядат ядки, а останалите зърнено блокче със същите калории. Те не упражнявали постоянно, а единствено 150 минути с умерено натоварване един ден, или по 75 минути през два поредни дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР