Яде ли ви се нещо сладко в офиса следобед? Обичате

...
Яде ли ви се нещо сладко в офиса следобед? Обичате
Коментари Харесай

6 начина да спрете захарта

Яде ли ви се нещо сладко в офиса следобяд? Обичате ли да хапвате малко шоколад или торта преди лягане? Тялото ни се нуждае от сладко, само че от време на време прекаляваме с десертите.

Пристрастяването към захарта е повода за поява на диабет, затлъстяване и обвързваните с него заболявания, сърдечносъдови болести и други. Според рекомендациите на Световната здравна организация, дневно би трябвало да ядем не повече от 6 чаени лъжички захар. Но по данни на Американската сърдечна асоциация, множеството хора в Съединени американски щати употребяват 22 супени лъжици за деня, което е прекалено много.

Все повече хора, които имат някакъв здравословен проблем, се ориентират към хранителни режими, в които заобикалят сладкото, млечните артикули и глутена. Здравите хора също се нуждаят от филтриране.

Ето няколко съвета за това по какъв начин да спрете захарта за една седмица:

1. Положителен метод

Отказването от захарта не може да стартира с крайни ограничения. Важното е да сте непрекъснати. Започнете последователно да намалявате количеството, което употребявате. След 2-3 дни, пробвайте да пиете кафето си без захар. В началото ароматната напитка ще ви горчи, само че след това ще установите, че е въпрос на табиет. Мислете за прекъсването на захарта като за нещо, което ще промени живота ви в позитивен проект.

2. Махнете захарта от вкъщи


Следващата стъпка към постигането на задачата е да премахнете захарта, която държите в дома ви. Ако нямате захарница пред себе си или знаете, че в кухнята няма пакет захар, няма да мислите за подслаждане на напитките. За да я заместите, яжте повече плодове. Те съдържат фруктоза, която е по-полезна за организма. Също по този начин спрете да купувате пакетирани сладкиши за у дома.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР