Ябълковият оцет е една от най-често срещаните добавки във всяко

...
Ябълковият оцет е една от най-често срещаните добавки във всяко
Коментари Харесай

5 ползи от употребата на ябълков оцет

Ябълковият оцет е една от най-често срещаните добавки във всяко домакинство. Той бива употребен основно в кухнята за овкусяване на салати, сосове и други. Освен че е прелестен на усет, ябълковият оцет има и многочислени здравословни за тялото на индивида изгоди. Този извънреден артикул има антимиробни и антиоксидантни свойства и спомага при постоянно срещани здравословни проблеми.

Успокоява болките в гърлото

Ябълковият оцет има антибактериални свойства, които сполучливо се борят с бактериите, причиняващи болки в гърлото. По време на грип или простуда, болките в гърлото са най-честото неразположение. За да си помогнете бързо, елементарно и ефикасно е нужно, единствено да смесите 1 чаена лъжица ябълков оцет,1 чаена лъжица пикантен червен пипер и 3 чаени лъжици мед в чаша с топла вода. Можете да изпиете получената примес или просто да си извършите гаргара.

Подобрява храносмилането

Ябълковият оцет е отличен асистент при проблеми с храносмилането. Той понижава насъбраните в тялото газове, оправя се със признаците на запек и съумява да се пребори с киселините в стомаха. За да стимулирате отделянето на храносмилателни сокове и да подобрите качеството на вашата храносмилателна система е нужно просто да смесите 1 супена лъжица ябълков оцет в чаша топла вода или чаша чай и да я изпиете няколко минути преди хранене.

За избелване на зъби

Жълтите зъби, в никакъв случай няма да бъдат на мода. И въпреки всичко, в случай че върху зъбите ви са се образували петна от вино, кафе, чай или други – ябълковият оцет идва на помощ. Натъркайте зъбите си за няколко минути с ябълковия оцет, след което изплакнете устата си с вода. Не бива да прекалявате прекалено много с сходни избелващи процедури, тъй като по този начин рискувате да увеличите чувствителността и да разрушите зъбния гланц на вашите зъби. Ако изплакнете устата си с вода в композиция с оцет, това сполучливо ще отстрани и неприятният мирис.

Помага в отслабването

Ябълковият оцет съдържа така наречен оцетна киселина. Тази киселина има свойствата да потиска апетита и да понижи приема на по-малко калории денем, в резултат на което вие ще отслабнете. И въпреки всичко, не трябва да забравяте, че здравословния метод на хранене, както и физическите дневни натоварвания също са от голяма важност в името на това да притежаваме добра фигура.

Помага при акне

Антибактериалните свойства, съдържащи се в ябълковият оцет са основната причина, той да бъде пръв домакински асистент в грижата на хора притежаващи проблематична кожа. Той чудесно възвръща суха или страдаща от екзема кожа. Честата местна приложимост на ябълков оцет, сполучливо балансира естественото pH и усъвършенства защитната кожна преграда. Можете да употребявате ябълковият оцет, като разтворите малко количество от него с вода и да се употребява като тоник за вашето лице или просто да го добавите към домашните си маски с хума да вземем за пример, actualno.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР