XPG GAMMIX X11 Pro е проектиран за геймъри, ентусиасти и

...
XPG GAMMIX X11 Pro е проектиран за геймъри, ентусиасти и
Коментари Харесай

XPG GAMMIX S11 Pro – ултра-бърз SSD за гейминг


XPG GAMMIX X11 Pro е планиран за геймъри, запалянковци и експерти във видеообработката
(снимки: TechNews.bg)

Тайванският бранд XPG се наложи в последните години измежду геймърската общественост и районен съд запалянковците с наличните си артикули, най-много памети и сторидж устройства като SSD, които профилираните издания постоянно дефинират като най-конкурентни във връзка с цена-производителност. Марката е мощно застъпена и на българския пазар с необятно многообразие от артикули, като необикновен интерес провокират SSD устройствата.

Ярък представител на геймърската линия SSD с марката XPG е моделът, който въплъщава в себе си едни от най-силните качества на марката. Това устройство за вграждане в настолни и мобилни компютри с интерфейс PCIе Gen3x4 поддържа скорости на запис и четене надлежно 3500 MB/s и 3200 MB/s и е налично в комерсиалната мрежа на цена от към 150 лева (с ДДС) за вид с потенциал 512GB и гаранция 5 години. Налични са още модели с потенциал 256GB, 1TB и 2TB.



Дизайн

GAMMIX X11 Pro се доставя в присъщата за XPG кутия в черно и алено – цветове, които са „ непокътнати ” за геймърите. На лицевата част са показани основните достолепия на SSD диска – 3D NAND памет, протокол NVMe 1.3, SLC кеширане и LDPC промяна на неточности. На задната страна на кутията са изброени по-подробно техническите характерности на устройството.

В прозорчето начело се вижда в целия си растеж самият SSD. Определено дискът хваща око, най-много с инсталирания от горната страна охладител, който има аеродинамична и леко хищническа форма, въодушевена от спортните коли, с ярки червени ленти от двете страни и черно в средата, на което се откроява бялото лого на XPG. Този дизайн акцентира спортния дух на GAMMIX S11 Pro и в същото време поддържа диска студен –  температурата остава с 10 градуса по-ниска по отношение на сходни устройства без охладител.

S11 Pro е изпълнен в общоприет форм-фактор M.2 2280 (широчина 22 мм, дължина 80 мм), както и множеството други SSD-та с сходно предопределение. Може да се инсталира както в настолни компютри, по този начин и в преносими компютри с интерфейс PCIe Gen3x4 и настоящи Intel и AMD платформи, които имат M2 порт. Наличието на охлаждащ похлупак прави диска малко по-дебел от обичания SSD, по този начин би трябвало да имате поради тази специфичност, в случай че планирате да го употребявате в преносим компютър и изключително в ултрабук.

Моделът няма RGB светлини, както екстравагантният, само че това въпреки всичко е екстра с стеснен резултат, който е забележим единствено при РС-та с транспарантни кутии. Теглото на SSD диска е единствено 11 грама.

Производителност и надеждност

GAMMIX S11 Pro употребява 3D NAND флаш памет от вид TLC (три бита на клетка), само че поддържа SLC кеширане (псевдо-режим с един обичай на клетка) и разполага с DRAM буфер (за mapping таблиците) – две решения, които покачват сензитивно бързодействието на SSD диска.

Съгласно спецификациите от производителя, при идеални условия GAMMIX S11 Pro доближава скорости на пореден запис и четене надлежно 3500 MB/s и 3000 MB/s. Показателите за IOPS (входно-изходни интервенции в секунда) при случаен запис/четене са надлежно 390K/380K. Бенчмарк проби на диска близки до заявените стойности:

GAMMIX S11 Pro е планиран с грижа за интегритета на данните. Устройството поддържа LDPC (Low-Density Parity-Check) за инспекция и промяна на неточности, криптиране от край до край и RAID конфигурации, което е причина за надеждна и постоянна работа, със сигурен трансфер на данните. Неслучайно производителят дава 5 години гаранция за своя артикул.

Важният индикатор TBW (Terabytes Written – записани терабайти през виталния цикъл на устройството) е 320TB за модела 512GB, а индикаторът MTBF (средно време сред откази) е 2 000 000 часа.

Приложение и цена

XPG нарежда GAMMIX S11 Pro като SSD диск за геймъри, овърклокъри и запалянковци, а също по този начин и за експерти по обработка на видео. Предимствата на този диск са висока продуктивност, интегритет и сигурност на данните, по-студена работа, с помощта на вградения охладител, и несъмнено – надеждност, подплатена с 60 месеца гаранция.

Геймърският XPG GAMMIX S11 Pro SSD се предлага в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на формалния дистрибутор Most Computers на цени към 150 лева с включен Данък добавена стойност за разновидността с потенциал 512 GB. Могат да се намерят също моделите с потенциал 256GB и 1TB.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР