Шампионът на Италия по футбол Милан заслужава свой собствен стадион

...
Шампионът на Италия по футбол Милан заслужава свой собствен стадион
Коментари Харесай

Новият собственик на Милан: Клубът се нуждае от нов стадион, за да разгърне потенциала си

Шампионът на Италия по футбол Милан заслужава свой собствен стадион от световна класа, за да може да разгърне глобалния си потенциал като бранд, традиции и възможност за печалба, заяви основателят на американската инвестиционна фирма RedBird Capital Partners Джери Кардинале.

Компанията RedBird е един от инвеститорите във Fenway Sports Group - собствениците на Ливърпул и бейзболния отбор Бостън Ред Сокс. Те договориха сделка на стойност 1,2 милиарда евро (1,26 милиарда долара) за закупуване на Милан по-рано този месец.

Идеята за нов стадион не е от днес или вчера, а още през декември 2021-а година техническият директор и бивш футболист на клуба Паоло Малдини призна, че се дискутира преместване заедно с градските съперници от Интер на друго съоръжение. В момента двата отбора си поделят 95-годишния култов стадион “Джузепе Меаца”, известен още и със старото си име “Сан Сиро”.

Но да се събори “Джузепе Меаца” не е лесна работа. Стадионът е обособен като италианско културно наследство заедно с други произведения на архитектурното изкуство и такова действие трябваше да бъде одобрено след известни дискусии и от Комитета по културното наследство. Решението за такова действие излезе през 2020 година, когато и двата клуба подадоха съвместно мотивирано искане за изграждането на нов стадион в Милано или край града с капацитет 60 хиляди места.

" Бранд от такъв мащаб като Милан трябва да притежава инфраструктура, която да отговоря на футболната му сила и потенциала в световен мащаб ", коментира Кардинале, цитиран от вестник “Файненшъл Таймс”. " Имаме огромен опит с изграждането на стадиони и спортни арени в САЩ. Милано и Италия заслужават стадион от световна класа, който може да побере най-доброто от света на спорта и забавленията. И това не бива да се ограничава с национални рамки”, казва още бизнесменът.

В италианското общество отдавна върви дискусия, че стадионите не са обновявани от Световното първенство през 1990 година. И неслучайно това е последното голямо футболно първенство, което Италия е приела самостоятелно. Милан спечели своята 19-а шампионска титла в Серия А този сезон през май и за първи път от 11 години зарадва феновете си със Скудетото.
 Милан смъкна цената на Флоренци Милан смъкна цената на Флоренци 9 юни | 20:15  Футболист на Милан е бил другият вид пред Реал за нов халф Футболист на Милан е бил другият вид пред Реал за нов халф 10 юни | 09:39  Спряганият за Милан Дзаниоло честити рождения ден на звездата на “росонерите ” Спряганият за Милан Дзаниоло честити рождения ден на звездата на “росонерите ” 10 юни | 17:13  Лига на нациите: Кипър води в Белфаст Лига на нациите: Кипър води в Белфаст 12 юни | 16:51 12843 9  В Ливърпул чакат Нунес за прегледите в понеделник, договорът му ще е за 6 години В Ливърпул чакат Нунес за прегледите в понеделник, договорът му ще е за 6 години 12 юни | 16:48 436 0  Монако поглежда към халф на Ливърпул Монако поглежда към халф на Ливърпул 12 юни | 16:20 892 1  Марсело ще се сбогува с Реал Мадрид на следващия ден Марсело ще се сбогува с Реал Мадрид на следващия ден 12 юни | 16:14 1271 1  От Байерн признаха, че имат няколко варианти за укрепване на нахлуване От Байерн признаха, че имат няколко варианти за укрепване на нахлуване 12 юни | 15:50 810 2  В Брентфорд имат вяра, че ще задържат Ериксен В Брентфорд имат вяра, че ще задържат Ериксен 12 юни | 15:18 1050 1 Виж всички Водещи Новини  Верстапен с 5-та победа за сезона във Формула 1, двойно отпадане за Ферари в Баку Верстапен с 5-та победа за сезона във Формула 1, двойно отпадане за Ферари в Баку 12 юни | 15:40 18616 87  Преместиха Тодор Неделев от интензивното поделение в неврохирургичното Преместиха Тодор Неделев от интензивното поделение в неврохирургичното 12 юни | 15:46 5874 24  Добри вести за Левски от Европа Добри вести за Левски от Европа 12 юни | 14:17 15690 64  Цветомир Найденов разгласи бразилец и сподели: ЦСКА на почитатели и митове Цветомир Найденов разгласи бразилец и сподели: ЦСКА на почитатели и митове 12 юни | 15:39 7197 25  България ще излиза от шока против Грузия България ще излиза от шока против Грузия 12 юни | 06:47 20785 186 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР