Лаура Траатс даде специално интервю за фейсбук страницата на БФХГ,

...
Лаура Траатс даде специално интервю за фейсбук страницата на БФХГ,
Коментари Харесай

Лаура Траатс: Чувстваме се много удовлетворени от първите Мастър класове, които проведохме

Лаура Траатс даде специално интервю за фейсбук страницата на БФХГ, в което каза, че тя и съотборничките й са удовлетворени от първите два класа.

" Вторият мастър клас, който се организира в Nu Boyana, мина доста добре. Много сме щастливи, че успяхме да се оправим с организацията. Винаги сме се старали да обещаваме по-малко от това, което ще се случи, с цел да останат удовлетворени от това, което сме подготвили. Радваме се, че и този път се справихме. Виждахме, усещахме щастието и насладата на децата, което за нас беше най-голямата премия. Това беше и задачата на събитието. Ще ви споделя, че в края на деня, имаше доста деца, които плакаха от благополучие, което още веднъж приказва доста. Изключително сме признателни на тези деца, че споделиха този ден с нас! В момента не престават да ни пишат доста родители, които ни описват по какъв начин са прекарали децата им, какъв брой са въодушевени, стимулирани и какъв брой доста неща са научили, което беше и в основата на класа ", съобщи Траатс.

" Участваха около 100 деца, както от софийски клубове, така и от много клубове извън София. За нас най-важно е старанието и желанието на децата, те го имаха, което много ни радваше. Показвахме по-трудни и сложни неща в края на техниката на всеки уред, имаше доста интересни елементи, които се надяваме след време да използват в своите съчетания. При разучаването в началото ни гледаха сякаш това е невъзможно, но когато им го обясниш на достъп език и им се получи, щастието в очичките им, е незаменимо. Залагаме основно тренировките да се провеждат по начина, по който сме тренирали ние, защото знаем, че това е една успешна формула. Искаме децата да работят с настроение, но същевременно да има и дисциплина. Интензивността на тренировките е много висока, почти не спираме ", добави гимнастичката.

Траатс каза още, че целта е да се мотивират децата.

" Имахме време за среща, в която децата задаваха своите въпроси. Най-често ни питаха по какъв начин сме се чувствали преди огромните надпревари, по какъв начин сме чувствали преди да излезем на килима и дали сме се тормозили. Вероятно те се тормозят, когато излизат на надпреварата, по тази причина ние им обяснихме, че няма по какъв начин да няма неспокойствие и това е най-нормалното нещо, само че когато работата в залата е свършена и ние знаем, че сме дали всичко от себе си на 100 %, няма място за терзание и на терена би трябвало просто да се покаже, това което е научено. Те гледаха с голям интерес и виждахме по какъв начин се стимулират от тази среща. Питаха ни също и за сложните моменти и дали сме желали да се отхвърляме, само че им споделихме, че това е част от пътя и че би трябвало да се оправят с тези провокации и по този метод ще стават по-силни. Ние ги питахме какво желаят да реализират, тъй като е извънредно значимо човек да знае какво желае и да върви към него, да върви самоуверено към фантазията си ", съобщи Траатс.

Тя планира да продължи кариерата си като треньор.

" Винаги съм казвала, че желая да остана в спорта. За всяка една от нас беше същинско наслаждение да работи с тези деца, въпреки и единствено за ден. Много сме щастливи, че те имаха такова предпочитание, усещахме какъв брой се стимулират, когато работят с нас. Виждахме по какъв начин даже единствено да ги доближим те се усмихват, а това за нас значи доста. Треньорската специалност е извънредно виновна. Изисква се страхотна отдаденост, доста самообладание, работата с деца е обвързвана и с доста обич, което от своя страна е доста зареждащо. Смятам, че всяка от нас има доста насъбран опит, който може да съобщи ", съобщи Траатс.

Олимпийските шампионки планират да продължат инициативата.

" Чувстваме се доста задоволени от първите два Мастър класа. Наистина бяха доста сполучливи. Децата са доста щастливи, родителите удовлетворени, което е доста значимо за нас, уповавам се, че когато се върнат по клубовете и треньорите ще бъдат удовлетворени от наученото. Планираме да продължим, да организираме още в София, както и в други градове в страната, имаме предложения и от чужбина. Съвсем скоро следва да обявим нови дати за Мастър класовете. Отново ще се постараем всичко да бъде на извънредно високо равнище. Използвам случая да благодаря на целия екип, който работи с нас за реализирането на тези Мастър класове ", съобщи още Лаура Траатс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР