В първите 13 старта за сезона във Формула 1 пилотът

...
В първите 13 старта за сезона във Формула 1 пилотът
Коментари Харесай

Цунода си постави оценка „7 от 10“ за първата половина на сезона във Формула 1

В първите 13 старта за сезона във Формула 1 пилотът на Алфа Таури Юки Цунода успя само три път да влезе в зоната на точките, с осмото си място в Бахрейн, седмото в Емилия-Романя и десетото в Испания, но това не му попречи да си постави сравнително висока оценка за преставянето си до момента.

Оценката „7 от 10“ обаче изглежда напълно резонна, ако резултатите на Цунода се сравнят с тези на неговия съотборник Пиер Гасли. Французинът също има само три влизания в топ 10, осмо място в Саудитска Арабия, девето в Австралия и пето в Азербайджан. Така той има събрани с едва пет точки повече от Цунода, като двамата са съответно 13-ти и 16-ти в класирането при пилотите. Активът от 27 точки пък отрежда на Алфа Таури осмата позиция в отборното класиране.

„ Мисля, че съумявам да употребявам опита, който натрупах през предходната година. Мисля, че знанието какво би трябвало да направя и по какъв начин би трябвало да подходя към всеки уикенд несъмнено ми дава преимущество, по отношение на предходната година.

„ В същото време предходната година аз изпитах съвсем всички предходната година, най-лошите неща, само че съумях да се върна от тях. Така че в множеството обстановки съумявам да запазя успокоение, а не като предходната година, това е огромната разлика.
 Франц Тост: Цунода има огромни шансове да резервира мястото си в Алфа Таури Франц Тост: Цунода има огромни шансове да резервира мястото си в Алфа Таури
„ Всяка седмица аз знам какво би трябвало да направя. Това е главната цел, главното нещо. Миналата година не знаех какво тъкмо да върша, мислех, че просто би трябвало да се представям добре. Но по какъв начин? Да се представям добре в първата подготовка, във всяка сесия, беше друго тестване. Аз не мислех за тези неща “, изясни Цунода.

„ Аз съм удовлетворен от показаното. Ние обаче имахме доста проблеми с надеждността, като цяло тима. В Саудитска Арабия да вземем за пример аз не карах в третата подготовка, квалификацията или надпреварата. В Бахрейн изгубих третата подготовка. Пиер също загуби трета подготовка в Барселона. Освен това в Азербайджан аз бях шести или седми, когато DRS-ът ми се повреди.
 В Ред Бул са наели психолог, който да работи с „ проблематичния “ Цунода В Ред Бул са наели психолог, който да работи с „ проблематичния “ Цунода
„ Много неща се случиха, само че като цяло аз съм удовлетворен от свършеното. Разликата сред мен и Пиер в точките не е огромна. Като се сетя какво изгубих в Саудитска Арабия и Азербайджан, трябваше да сме развни. Аз съм удовлетворен “, добави японецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР