Windows/ARM компютрите ще предложат гладко уеб сърфиране с браузъра Chrome(снимка:

...
Windows/ARM компютрите ще предложат гладко уеб сърфиране с браузъра Chrome(снимка:
Коментари Харесай

Google пусна Chrome за Windows на ARM


Windows/ARM компютрите ще предложат безпрепятствено уеб сърфиране с браузъра Chrome
(снимка: Google)

Браузърът Chrome за Windows на ARM компютри е изцяло приключен . Гугъл пусна цялостна версия за ARM64 на най-популярния браузър в света с обещанието за по-бързо , по-плавно и по-ефективно сърфиране в уеб.

се популяризира на Windows компютри с процесори Snapdragon. Гугъл твърди, че потребителите, които възнамеряват да купят идните компютри с процесор Snapdragon X Elite, ще получат „ още по-голям подтик в продуктивността ”.
още по темата
Според Qualcomm, предварителните бенчмаркове на референтните устройства със Snapdragon X Elite демонстрират доста повишение на продуктивността в бенчмаркове като Speedometer 2.1.

„ Направихме браузъра Chrome бърз, сигурен и елементарен за потребление на настолни компютри и мобилни устройства и постоянно търсим способи да предоставим това преживяване на повече хора. Тясното ни съдействие с Qualcomm Technologies подсигурява, че потребителите на Chrome ще получат допустимо най-хубавото преживяване, до момента в който сърфират в мрежата на компютри, съвместими с ARM ”, сподели Хироши Локхаймър, старши вицепрезидент на Гугъл.

Въпреки че е допустимо да стартирате Chrome на компютри с ARM процесори посредством емулация, естествените (нейтив) приложения оферират доста по-добра продуктивност, сърдечност и енергийна успеваемост. Първата версия на Chrome Canary за ARM64 беше видяна преди няколко месеца, а в този момент браузърът е подготвен за своя обществен дебют.

Превръщането на най-популярния браузър в света в ARM-„ другарски ” ще направи Windows компютрите с тази процесорна архитектура доста по-привлекателни за консуматори, които не са подготвени да сменят браузъра си.

Самата Qualcomm твърди, че ще помогне за „ одобряването на ролята на Snapdragon X Elite като водеща платформа за компютри с Windows ”. Първите устройства със Snapdragon X Elite се чакат по-късно това лято.

Microsoft се обрисува като един от първите производители, които ще предложат лични компютри с новите ARM чипове на Qualcomm. Очаква се компанията да показа моделите Surface Pro 10 и Laptop 6 на особено събитие на 20 май 2024 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР