WINBET е основен партньор на националните отбори по ръгби за

...
WINBET е основен партньор на националните отбори по ръгби за
Коментари Харесай

Ново високо признание за българския ръгби спорт

WINBET е главен сътрудник на националните тимове по ръгби за мъже и дами

Българският ръгби спорт получи ново самопризнание. Председателят на родната федерация Атанас Зафиров бе отличен със сребърния орден за заслуги на Rugby Europe за активността и работата му по развиването и одобряването на играта в Европа.

Отличието му беше връчено на 104-то годишно съвещание на Генералната асамблея на Rugby Europe в Париж от президента на европейската федерация Октавиан Морариу.

„ Това е огромна чест за мен. Посвещавам тази премия на всички  състезатели, треньори, на спонсорите на тима, на моите сътрудници от федерацията, на правилните ни почитатели. Тя е за тях! Това е авторитет, освен за нас, а и за цялата ни страна. Казаха се доста положителни думи за България и съм горделив, че шефовете на европейските федерации виждат и правят оценка големия скок в  развиването на българското ръгби в интернационален проект ”, показа от Париж Атанас Зафиров.

Отличието за господин Зафиров е следващото достижение на целия български ръгби спорт, който изпраща една извънредно сполучлива година.

Българският народен тим по ръгби, под управлението на френския експерт Ромен Балмис, завоюва всички свои мачове през годината – нечуван триумф в историята на този спорт у нас.

За интервала от 2018 година до момента тимът се изкачи се изкачи с 35 места в международната класация и сега оглавява класирането в Конференция 1 Юг на Rugby Europe. Победителят в конференцията ще играе през 2024 година на равнище „ Трофи ” (второто по мощ на Стария континент) и ще взе участие в квалификациите за Световната купа през 2027 година

В началото на ноември, Българската федерация по ръгби разгласи, че продължава и уголемява партньорството си с WINBET, като логото на компанията към този момент ще украсява фланелките на националните тимове по ръгби мъже и дами. Постигнатото съглашение бе разумно продължение на връзките сред двете страни след сензитивния прогрес, който означиха българските национали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР