[wikimapia.org] Още по темата Поморие изгражда общински къмпинг за кемпери

...
[wikimapia.org] Още по темата Поморие изгражда общински къмпинг за кемпери
Коментари Харесай

Няма кандидати за държавния хотел "Мальовица" в Кранево

[wikimapia.org] Още по тематиката
Поморие построява общински къмпинг за кемпери и каравани

Обектът ще се намира в местността Косата до някогашния боен санаториум
27 май 2018
Фонд, обвързван с " Химимпорт ", придобива " Къмпинг Градина " за 3.5 млн. евро (обновена)

Листваният в Лондон Black Sea Property, който през октомври 2017 година купи някогашната централа на " Биохим ", финансира новата си договорка с нарастване на капитала
8 яну 2018
Държавният хотел " Мальовица " в с. Кранево е разгласен за приватизация

Възстановяването на почивната база коства близо 5 млн. лева
28 окт 2015 В една от извънредно дребното продажби на Агенцията за приватизация през последните години не се появи претендент - оповестеният търг беше за неработещия от години почивен комплекс " Мальовица " в добричкото село Кранево. Наддаването беше планувано за 6 август, само че не е имало закупени тръжни документи, оповестиха от организацията пред " Капитал ".

Началната цена беше 2.6 млн. лева без Данък добавена стойност, или малко над 305 лева на кв. метър. Общата повърхност на терена е близо 8.5 декара, като към него има и две здания – четириетажен хотел със застроена повърхност 876 кв. м и едноетажна административна постройка със застроена повърхност 45 кв. м. Таксата за покупка на тръжната документи беше 500 лева

Решението за приватизацията на държавната база, която не работи от години, беше взето през октомври 2015 година До 2000 година парцелът е поддържан от Министерството на финансите, след което е отдаван чартърен за стопанисване от частни вложители.

Почивният комплекс е строен през 70-те години на предишния век и се намира на към километър от плажа на Кранево. Хотелската му част разполага със 77 двойни стаи и със седем жилището с по две спални и хол, или към 180 кревати. Обслужващата постройка включва кухня, трапезария, зали за игри и отдих, дневен бар, нощен бар, огромен салон в сутерена, гараж, котелно, бойлерно и хранилища.

В направен по времето на министър Петър Чобанов отчет на финансовото министерство се показва, че постройките се нуждаят от изцяло реновиране, с цел да могат да бъдат употребявани. Според планирани калкулации, направени на база на пазарната обстановка през 2011 година главният ремонт на комплекса би коствал над 4.6 млн. лева, излиза наяве от документа. От него се схваща още, че министерството се е пробвало да отдаде почивната база на търг през 2013 година, само че претенденти не са се явили.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР