Warner Bros. съобщи днес, че ще има пети филм за

...
Warner Bros. съобщи днес, че ще има пети филм за
Коментари Харесай

„Матрицата“ се завръща с пети филм – ще има The Matrix 5

Warner Bros. заяви през днешния ден, че ще има пети филм за „ Матрицата “. Сценарист и режисьор на кино лентата ще бъде Дрю Годард, сценаристът на извънредно известната лента „ Марсианецът “. Това ще бъде първата част на „ Матрицата “ без Лана или Лили Уашовски на режисьорския стол, макар че Лана Уашовски ще бъде изпълнителен продуцент. В днешното си известие WB не разкрива дали Киану Рийвс и/или Кари-Ан Мос ще се завърнат, нито детайлности за сюжета или датата на премиерата.

„ Дрю пристигна във Warner Bros. с нова концепция. Ние всички имаме вяра, че това ще бъде един необикновен метод да продължим света на „ Матрицата “. Същевременно да отдадем респект на това, което Лана и Лили започнаха преди повече от 25 години, както и да представим неповторима позиция, основана на тяхната обич към франчайза и героите. Целият екип на Warner Bros. Discovery е разчувствуван от обстоятелството, че Дрю ще режисира този нов филм, добавяйки своята визия към филмовия канон на Уашовски “,

се споделя в изказването на президента на продукцията на Warner Bros. Motion Pictures Джеси Ерман.

Годард стартира кариерата си на сценарист през 90-те години на предишния век в „ Бъфи, килърката на вампири “ и е създател на доста телевизионни сюжети. В киното получава номинация за „ Оскар “ за сюжета си за „ Марсианецът “ на Ридли Скот. Работи по сюжетите на филмите „ Кловърфийлд “ (известен още като „ Монстро “), „ Z-та международна война “ и написа и режисира „ Хищник в гората “ и „ Тежки времена в Ел Роял “.

По това време към момента братята ( а не сестрите) Уашовски пишат и режисират първия филм „ Матрицата “. Това стана през 1999 година, когато те пресъздадоха едно антиутопично бъдеще, в което човечеството е неумишлено затворено в симулирана действителност. Филмът се трансформира в невиждано голям и паметен шлагер, което докара до две директни продължения през 2003 година. Това са „ Матрицата: Презареждане “ и „ Матрицата: Революции„. Като цяло „ Матрицата “ завоюва над 1,8 милиарда $ в международния бокс офис.

„ Матрицата: Възкресения “ от 2021 година е първият филм от франчайза, режисиран само от Лана Уашовски. Филмът получи смесени мнения и се провали в боксофиса с касов резултат от 159,2 млн. $ в международен мащаб. И това при бюджет от 190 млн. $. Основната причина за това бе епидемията от COVID-19, която оказа въздействие върху боксофисния резултат. Едновременно с премиерата на огромния екран филмът излезе и на HBO Max.

Да напомним, че филмът разказва свят, в който по този начин наречената Матрица е изкуствена действителност, основана от машини за да умиротворят, подчинят и употребяват индивида като източник на сила. В този свят хората са свързани в мрежа посредством кибернетични имплантанти и живеят в основаната от машините виртуална действителност. Редица анализатори са на мнение, че днешната действителност по нещо стартира да наподобява на гениално показаната „ Матрица “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР