Взривове отекнаха в украинските области Ивано-Франковска и Хмелницка и в

...
Взривове отекнаха в украинските области Ивано-Франковска и Хмелницка и в
Коментари Харесай

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

В зривове отекнаха в украинските области Ивано-Франковска и Хмелницка и в града Днепър в ранните часове на днешния ден . В украинското въздушно пространство са засечени съветски крилати ракети, заяви украинската телевизия, представена от Ройтерс.

(*Видеото е архивно)

Засега не е ясно дали ракетите са поразили някакви цели.

По-рано регионалният шеф заяви, че съветските сили са атакували инфраструктурни обекти в Камянски регион покрай централноукраинския град Днепър, като минимум един човек е ранен, предаде Ройтерс.

" Врагът атакува обекти от сериозната инфраструктура в региона ", написа Сергий Лисак в обществената мрежа Telegram. " Основната му цел е нашият народ и жизненоважни за популацията обекти. "

Той не посочи от какво естество е нападението, само че коментатори в  Telegram посочиха, че са употребявани ракети и че се оповестява за гърмежи в региона.

Данните от зоната не могат бъдат доказани посредством самостоятелен източник.

Блогър, живеещ край град Камянске, пристанищен град с водноелектрическа централа и над 200 000-но население, ситуиран напълно покрай града Днепър, малко по-нагоре по поречието на река Днепър, заяви за кратер в региона, бездънен 4 м и необятен 10 м.

Според други вести в някои региони е нарушено електро-и водоподаването.

През последните седмици съветските сили нанасят масирани удари по обекти от енергийната инфраструктура. Сред тях беше огромната бомбардировка от 22 март, окачествена от Киев като най-мащабната офанзива от нахлуването на войските на Москва през февруари 2022 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР