Взривът в болница в град Газа, заснет от камераХамас го

...
Взривът в болница в град Газа, заснет от камераХамас го
Коментари Харесай

Експлозията в болница в Газа изглежда не е причинена от Израел, казва Байдън

Взривът в болница в град Газа, сниман от камера

Хамас го назова „ закононарушение на геноцид “ и упрекна Израел.

Израел отхвърли да е забъркан и сподели, че гърмежът е породен от погрешно изстреляна ракета, изстреляна от групата на Палестинския ислямски джихад (PIJ).

Той обаче също отхвърли отговорността за детонацията.

< p> Това се случи тъкмо преди президентът на Съединени американски щати да дойде в Израел в сряда с обезверена дипломатическа задача да предотврати прерастването на войната сред Израел и Хамас в по-широк районен спор.

Какво знаем за детонацията в болничното заведение Ал Ахли

Изображение: Протестиращ хвърля камъни по горяща постройка пред посолството на Съединени американски щати в Ливан след бомбардировката в болничното заведение в Газа. Снимка: DPA/AP

Той сподели, че Вашингтон ще даде на Израел всичко належащо, с цел да се отбрани против войнстващата секта на Хамас.

Г-н Нетаняху благодари на американския си сътрудник за неговата „ недвусмислена поддръжка “.

Американският водач е в Тел Авив, с цел да покаже на Израел поддръжката на Съединени американски щати за войната му против Хамас.

Въпреки това, втората половина от визитата му в Близкия изток - среща на върха сред него и палестинците, йордански и египетски водачи в Аман, който щеше да се концентрира върху приемането на филантропична помощ в Газа, до момента в който работи за усмиряване на напрежението в района - беше анулиран след бомбардировката.

Прочетете повече:
Брой разселени в Газа доближава нов връх
Риши Сунак може да посети Израел незабавно в четвъртък

Огненото кълбо, което погълна болничното заведение Ал Ахли, даде някои от най-мъчещите фотоси от продължаващата 12-дневна война. < /p>

Около 350 жертви са били откарани по неотложност от мястото на детонацията в основната болница на град Газа, Ал Шифа, към този момент претъпкана с ранени от други удари, сподели нейният шеф Мохамед Абу Селмия.

Израелската войска разгласява това, което твърдеше, че е доказателство - в това число фрагменти от дрон и прихванат диалог - което съгласно него потвърждава, че ислямистка въоръжена група е виновна за бомбардировката, а не израелски въздушен удар.

Не беше допустимо да се ревизира без значение аудиозапис, оповестен от израелската войска на „ връзка сред терористи, говорещи за погрешно изстрелване на ракети “.

IDF разгласяват „ аудиото на офанзивата в болница “

Това е най-смъртоносното единично събитие от войната Израел-Хамас до момента.

След като господин Байдън поддържа израелската сметка, други западни водачи също приканиха за нерешителност.

„ Снощи прекалено много хора направиха прибързани изводи по отношение на трагичната загуба на живот в болница Ал Ахли, “ British Foreign Секретарят Джеймс Клевърли написа на X, прочут преди като Twitter.

„ Да създадем това неверно, би изложило на риск още повече животи. Изчакайте обстоятелствата, докладвайте ги ясно и тъкмо.

„ Хладнокръвните глави би трябвало да надделеят “, добави той.

След детонацията избухнаха митинги в Близкия изток със стотици хора излизане по улиците в градове в Турция, Йордания, Ливан и на Западния бряг - където имаше конфликти с полицията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР