Взривът под прозорците на българското посолство в Черна гора не

...
Взривът под прозорците на българското посолство в Черна гора не
Коментари Харесай

Посланикът ни в Черна гора: Взривът в сградата не е насочен към България

„ Взривът под прозорците на българското посолство в Черна гора не е целеустремен. Нанесените вреди са минимални. Сградата е застрахована, тъй че посолството няма финансовия ангажимент за възобновяване на вредите “. Това съобщи за bTV посланикът ни там Меглена Плугчиева.

Припомняме, че през вчерашния ден в 4:30 часа сутринта гърмеж избухна в постройката, където се намира българското посолство в Черна гора, в Подгорица. Бомбата е била сложена в ресторант на първия етаж на постройката, в която се намират и офиси на турската „ Зират банк “, на локалната „ Медиагруп “ и на строителната компания - притежател на зданието. Засега аргументите за гърмежа остават неразбираеми.

„ Има счупени стъкла на прозорците в три кабинета и нищо повече. Разбира се, че е противен случаят, само че не трябва и да се драматизира. Посолството и през вчерашния ден работи при съответния регламентиран режим на работа без проблеми. Този противен случай не е ориентиран по никакъв метод към България ”, безапелационна бе Плугчиева.

Сградата е застрахована и посолството ни в Черна гора няма финансовия ангажимент за възобновяване на вредите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР