Взрив в един от най-големите газооразпределителни центрове в Европа- в

...
Взрив в един от най-големите газооразпределителни центрове в Европа- в
Коментари Харесай

Полицията в Австрия: Техническа е причината за взрива в газовия хъб в Баумгартен

Взрив в един от най-големите газооразпределителни центрове в Европа- в австрийския град Баумгартен. Един човек почина и минимум 20 са ранени. Прекъснати са доставките за доста европейски страни. Италия разгласи изключително състояние за снабдяването със синьо гориво. Засегнати са и Словения, Унгария и Хърватия. В газовия хъб постъпват количества от Русия и Норвегия. Газпром разгласи, че работи за преразпределяне на потоците, с цел да смекчи следствията.

" Техническа " е повода за гърмежа в газовия хъб Баумгартен, заяви австрийската полиция. Последвалият пожар е бил сподавен навреме. В обекта покрай границата със Словакия се компресират 40 милиарда кубически метра газ годишно от Русия, Норвегия и други страни. Количествата се разпределят към Германия, Италия, Франция, Словения, Хърватия и Унгария.

Хайнц Холуб - полиция на Долна Австрия: Нека бъде ясно, макар слуховете в някои медии - не подозираме никаква терористична връзка.
Щетите са съществени, отстранявеането им е въпрос не на часове, а на дни, разгласи компанията OMV, която управлява 51 % от хъба.

Герда Ругенталер - свидетел: Всичко се тресеше, изначало помислихме, че катастрофира аероплан. Грохотът беше страховит. Херберт Мендъл - свидетел: Трябва да е било над хиляда градуса по Целзий. Експлозията, още от еква в главата ми.
Операторът Газ конект съобщи, че снабдяването на Германия не е наранено, само че е вероятен спад в количествата за Италия и Балканите. Италия към този момент заяви за съществени проблеми. Страната се надява да избегне енергийна рецесия посредством забележителните си ресурси, само че министърът на стопанската система Карло Календа съобщи, че случаят акцентира нуждата от създаване на Трансадриатическия газопровод.

Новината за повредата увеличи цената на газа и електрическата енергия в Европа, петролът вид Брент надвиши 65 $ за барел за първи път от юни 2015 година

 Италия разгласи изключително състояние при газовите доставки поради гърмежа в Австрия Италия разгласи изключително състояние при газовите доставки поради гърмежа в Австрия
Италия разгласи изключително състояние при газовите доставки поради детонацията в газовия терминал в Австрия. Доставките за Хърватия и Словения от Австрия...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР