Взрив разтърси „Пирогов” в сряда сутринта. Минути преди четири сутринта

...
Взрив разтърси „Пирогов” в сряда сутринта. Минути преди четири сутринта
Коментари Харесай

Лекар от "Пирогов" с ужасяващ разказ за кошмарната нощ на експлозията ВИДЕО

Взрив раздруса „ Пирогов” в сряда сутринта. Минути преди четири сутринта във Второ вътрешно поделение на незабавната болница избухва гърмеж, а след него и пожар. Двама пациенти почина, а десетки бяха евакуирани по неотложност.

Лекари, служители на реда и пожарникари - всички един до друг са спасявали десетките пациенти от взривеното поделение в „ Пирогов”.

В нощта на нещастието акушер-гинекологът доктор Дениза Алексиева е в кабинета си в болничното заведение. В 3.35 часа преглежда родилка с 40 градуса температура.

„ Минути по-късно се чу алармата. Аз гърмеж не съм чула. Сградата е залепена до тази, само че е от другата страна. Не видях суматоха, само че тичахме на открито, с цел да забележим какво се случва”, описа Алексиева пред камерата на NOVA.

Тя, дружно с нейни сътрудници – лекари, санитари, акушерки – всички се втурват към Второ вътрешно поделение.

Аутопсията на починалите в „ Пирогов “ ще разкрие огромна тайнственост!

„ Дойдоха служителите на реда, пожарната. Всичко беше доста бързо, доста ужасно. Качи се пожарната, изгаси огъня. Започна евакуацията. Полицаите безусловно ги носиха на носилки, на рамена.

Санитарите стояха с колички и ние казвахме: „ Този е добре, кара се в хирургия, този наподобява обгазен – в противошокова зала”, добавя още Дениза Алексиева.

„ Вече шокът съвсем премина”, добавя тя.

Сега остават вредите, уплахата на десетките евакуирани по неотложност хора и тъгата на околните на починалите. А в това време проверяващите търсят отговори.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР