Взрив на цистерна в Русе взе жертва. Инцидентът е станал

...
Взрив на цистерна в Русе взе жертва. Инцидентът е станал
Коментари Харесай

50-годишен е загиналият работник при взрива в Русе

Взрив на цистерна в Русе взе жертва. Инцидентът е станал в 10.40 ч на площадката на завода за смазочни масла „ Лубрика “ в Източната промишлена зона. Работниците са били евакуирани, а регионът бе отцепен от полицията.

 

Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неразбираеми към този момент аргументи се е запалила. Минути по-късно е последвал гърмеж, при който е умрял служащият, който е я пълнил. По информация на " " той е 50-годишен, с дълготраен опит.

 

Първи са реагирали чиновниците от завода, които са се пробвали да овладеят огъня, а от пожарната стремително са изпратили четири екипа, които са угасили горящата цистерна.

 

При случая е потърпевш още един дребен камион, който е трябвало да зарежда в завода, а притежателят му се е избавил като по знамение.

 

На място дойдоха представители на всички виновни институции – кметът на Русе Пенчо Милков, шефът на ОДМВР-Русе ст.комисар Явор Димитров, шефът на РИОСВ-Русе инж.Цонка Христова, началникът на Първа пожарна гл.инспектор Веселин Марков и други, с цел да се срещнат с ситуацията и събитията.

 

„ Няма заплаха за екологичната конюнктура, тъй като гърмежът е в Източна промишлена зона, в дружество, за което всички в града знаят, че се занимава с горива, масла и химически артикули. Хората от предприятието са реагирали незабавно, са разпънали маркучи, а по-късно е пристигнал е пожарният екип, който е овладял обстановката “, сподели кметът Пенчо Милков.

 

След гърмежа няма замърсяване на въздуха, удостовери и шефът на екоинспекция инж.Цонка Христова.

 

Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи –Русе ст.комисар Явор Димитров разяснява, че бързата реакция на полицията, която е отделила региона, и на пожарната е предотвратила по-големи вреди. По локалното платно, което е до входа на „ Лубрика “, минават доста транспортни средства за предприятията в промишлената зона.

 

Горяла е предната част на цистерната, само че следствието ще откри какво тъкмо се е случило. Зареждано е с минерално масло по първична информация, изясни гл.инспектор Веселин Марков.

 

Предстои да се извърши следствие от Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура-Русе, който да откри аргументите за случая.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР