Взрив е избухнал близо до конвой, в който е бил

...
Взрив е избухнал близо до конвой, в който е бил
Коментари Харесай

Взрив удари конвоя на премиера на Палестина в Газа

Взрив е избухнал покрай ескорт, в който е бил министър председателят на Палестина Рами Хамдалла, който е на посещаване в Ивицата Газа, оповестява " Франс прес ".

Палестинската автономност, ръководена от Махмуд Абас, хвърли виновността за детонацията върху " Хамас ", като тя целяла да удари конвоя на Хамдалла. " Хамас " управляват Ивицата Газа.

Седем души са били леко ранени при случая. Хамдалла не е потърпевш и е участвал на планувано събитие.

От вътрешното министерство на Газа обявиха, че няколко обвинени са били задържани, като сега тече търсене на още хора.

След случая Хамдалла разгласи, че към момента е зает с палестинското единение. Той добави, че три коли са били развалени вследствие на гърмежа.

" Ще се върна в Газа макар случилото се през днешния ден, като приканвам Хамас да разрешат на държавното управление дейно да управлява Ивицата Газа ", уточни палестинският министър председател и добави: " Това, което се случи през днешния ден, няма да ни попречи да продължим напъните за помиряване. "

" Няма да позволим на никой да унищожи националния палестински план... няма да позволим на тези с външнополитически политически дневен ред да ни диктуват какво се случва в Газа ", акцентира Хамдалла.

Експлозията е избухнала на към 200 метра откакто конвоят е пресякъл границата.

Хамдалла беше назначен за палестински министър председател през юни 2013 година Той беше добре известна фигура в палестинските интелектуални среди преди да бъде назначен на поста. Той е считан за самостоятелна фигура, като не е член на " Фатах ", която е в обтегнати връзки с " Хамас ".

Началникът на палестинското разузнаване Маджид Фарадж е бил част от конвоя, само че също не е ранен.

Засега никой не е поел отговорност за случая. Радикални ислямисти, които са съперници с Хамас, също работят на територията на Ивицата Газа.

Хамас и Фатах, двете съществени палестински фракции, подписаха съглашение за помиряване през октомври 2017 година, според което Хамас трябваше да предадат властта на палестинската автономност, само че съглашението рухна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР