Взимат се мерки този конфликт да не намери някакво странично

...
Взимат се мерки този конфликт да не намери някакво странично
Коментари Харесай

Тагарев: Засилена е бдителността за риска от терористични атаки у нас

Взимат се ограничения този спор да не откри някакво странично проявяване от поддръжници на едната или на двете страни на наша територия. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по Нова телевизия. Поводът бе спора в Държавата Израел и Палестина.

„ В това отношение е засилена бдителността и у нас, по този начин както в други европейски страни “, съобщи той.

Министърът заяви, че все още няма индикации за странични проявления на наша територия, само че службите наблюдават деликатно процесите.

„ Пряка опасност за България няма “, сподели още министър Тагарев и посочи, че на процедура няма и възможност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната ни.

„ Службите ни наблюдават по какъв начин се развива обстановката там и дали при разгръщане на спора няма да имаме повишаване на бежанските потоци, надлежно мигрантския напън “, изясни Тодор Тагарев.

По думите му, в случай че се наложи, наличието на армията по границата, в помощ на Министерството на вътрешните работи, ще се ускори.

Случващото се в Държавата Израел министърът разказа като „ демонстрация на огромен тероризъм против една демократична страна, която желае да живее в мир и успокоение, и да се развива стопански “.

„ За страдание, това е хибридна офанзива в най-чист тип. „ Хамас “ е по едно и също време видимо демократично определена мощ, ръководеща палестинците в линията Газа и в това време – терористична организация. Отговорът против такива офанзиви е извънредно комплициран “, съобщи Тагарев.

„ Най-важното за Държавата Израел сега е да освободят заложниците. Около 200 души се допуска, че още се държат като заложници и след това да отстрани това терористично управление “, уточни министърът.

Той не пожела да прави прогнози за изхода от спора.

„ Това са спорове с такава история, че е доста мъчно да се създадат прогнози “, сподели той.

Тази нощ израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание „ да се бори до победа “ в Газа, давайки знак, че няма да прекъсне въздушните удари и предстоящата сухопътна интервенция в анклава, откакто палестинската ислямистка формация „ Хамас “ освободи две американски заложнички, съобщи Ройтерс.

Държавата Израел е разположила танкове и войски наоколо до Газа, които се готвят да нападат палестинския анклав по суша. При израелските въздушни удари против Газа до момента са убити минимум 4137 палестинци, в това число стотици деца, а над 1 000 000 цивилни са разселени, сочат данни на палестински публични лица, представени от организацията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР